Scoverzi umplute

Postat de lia in Aperitive / Garnituri
17 Dec 2010 | 8496 vizualizari
Scoverzi umplute

O reteta rapida , usor de facut si foarte gustoasa. Am avut ciupercile de cateva zile prin frigider si vroiam neaparat sa le consum si iata ce a iesit :

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • Cateva frunze de marar tocate marunt
  • Faina (cat sa obtinem un aluat ceva mai gros ca cel de clatite)
  • Pt. umplutura:
  • 100g unt aromat
  • 500g cascaval ras
  • 500g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei mare rosu- gras
  • 1 legatura frunze de marar
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Pregatim un aluat, exact ca la clatite doar ca are in plus bicarbonat si e putin mai grosut. Eu le-am copt in tigaia de gratar si astfel am obtinut scoverzi patrate si dungate.

Pentru umplutura, taiem felii ciupercile, tocam marunt ceapa si usturoiul. Dam pe razatoarea mica, cascavalul si feliem gogosarul.

Punem intr-o tigaie 50g unt aromat, adaugam ceapa si usturoil, amestecam de cateva ori sa se patrunda bine aromele si punem ciupercile. Le lasam la calit cam 10’, pana nu mai au zeama, apoi adaugam 2 linguri din cascavalul ras, asezonam, amestecam bine si luam de pe foc.

In alta tigaie punem restul de unt si calim ardeiul cateva minute pana se inmoaie putin.

Luam cate o scovarda si incepem sa intindem in straturi suprapuse astfel; cascaval, ardei, ciuperci, marar si dinnou cascava. Apoi rulam cat mai strans scovarda. Dup ace le  umplem le punem intr-o tava si le dam 15’ la cuptor .

Se portioneaza si se servesc. Sunt delicioase si calde si reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoverzi umplute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aperitiv briose cu ciuperci

Postat de oanapl

Aperitiv briose cu ciuperci

Freci untul (aflat la temperatura camerei) cu ouale si sarea si adaugi jumatate din faina cernuta cu praful de copt si apoi mixezi usor. Adaugi iaurtul si apoi adaugi si restul de faina si...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Postat de oanapl

Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2010, 15:55
interesante si foarte bune cred
la 17.12.2010, 16:21
la 17.12.2010, 16:37
arata foarte bine!
la 17.12.2010, 17:12
super!
la 17.12.2010, 17:26
deschide usa ca sosesc......

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking