Scrumbie cu cartofi taranesti in vas roman

Postat de dicarmencitta1957 in Peste
14 Mai 2010 | 8212 vizualizari
Scrumbie cu cartofi taranesti in vas roman

by dicarmencitta1957. Noi suntem fan peste,este un peste foarte gustos si cu multe calitati.Pacat ca are asa multe oase.

Ingrediente

  • 3 bucati de scrumbie proaspata.
  • 1 kg cartofi de salata.
  • 1 buc lamaie.
  • 1 ceasca de vin(50 ml vin alb)
  • sare,
  • piper roz proaspat macinat,
  • tarhon uscat,
  • rozmarin uscat,
  • boia de ardei dulce. 

Mod de preparare

Curatam cartofii,ii taiem cubulete,ii asezam in vasul roman cu capac,adaugam condimentele dorite(eu pun boia de ardei dulce,tarhon uscat si rozmarin uscat,sare si piper roz proaspat macinat.Bagam vasul cu cartofi la cuptor pentru cel putin 60 de minute si foarte important este sa aiba capac tava(sau o folie de aluminiu).Eu incerc cartofi dupa 1 ora sa vad daca sunt gata.

Curatam scrumbia de solzi si o punem intr-o tava de yena la cuptor pentru 25 sau 30 de minute(pestele se face foarte repede).Daca nu avem capac,putem pune o folie de aluminiu.Eu asa fac,pentru ca ne place foarte mult pestele sa fie facut in abur la cuptor,sa fie un pic mai suculent.Am facut fiecare scrumbie in tava de yena, forma de cozonac si pe fiecare am pus 2 sau 3 linguri de vin si 1 lingura de apa.

Noua ne place sa fie pestele mai suculent si nu uscat.Mare atentie cu scrumbia ca are foarte multe oase,dar este un peste foarte gustos si cu multe calitati.La durata de pregatire am scris 90 de minute,pentru ca cel mai mult din timp iau cartofii la cuptor in vas roman.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie cu cartofi taranesti in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700

Postat de mihaelar63

Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700

Dorada intreaga se despica, se curata in interior si exterior. Eu am taiat dorada aproximativ in doua pentru ca mi-a fost teama ca daca o las intreaga nu se va patrunde cat este...

Citeste continuarea

Peste prajit cu sos de smantana

Postat de autodiag

Peste prajit cu sos de smantana

Pestele curatat, fara cap si coada, se spala si se da cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si se prajeste in unt. Dupa ce este gata, se scoate pe o farfurie, iar in untul ramas se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2010, 15:03
Carmen, stii ca la peste nu pot renunta, asa ca imi iau furculitele si vin spre tine......................foarte frumoasa prezentare......excelent, tare mult imi place..............
la 14.05.2010, 15:57
Multumesc mult draga Medi,te astept cu o scrumbie.
la 14.05.2010, 16:18
eram sigra ca medi e prima,la peste nu lipseste pt mine a mai lasat ceva?stia doar ca vin si eu
la 15.05.2010, 14:03
felicitari in primul rand pt prezentari arata grozav de bine si 5 furculite
la 15.05.2010, 14:04
ela,medioto la mine va-ti gandit?

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking