Scrumbie la cuptor

Postat de silvi0ara in Peste
26 Apr 2010 | 14116 vizualizari
Scrumbie la cuptor

Ingrediente

  • 5 scrumbii  
  • 1 ceapa taiata rondele  
  • 2 fire usturoi proaspat  
  • 1 lamaie taiata felii  
  • 8 rosii cery  
  •  1 morcov taiat rondele  
  • cimbru proaspat  
  • cateva fire de rozmarin  
  • 1 pahar de vin alb  
  • zeama de la 1 lamaie  
  • sare si piper dupa gust  
  • 2-3 linuri ulei de masline pentru uns tava

Mod de preparare

Se curata scrumbiile,se spala bine,apoi se sareaza in interior si exterior,apoi se cresteaza fin.Se tapeteaza o tava de aragaz cu folie de aliminiu,peste care se aseaza o hartie de pergament,se unge cu ulei,se aseaza scrumbiile,iar in burta fiecarei scrumbii se pun cate 2 felii de lamiae,cateva rondele de ceapa,2-3 rondele de morcov si ierburile aromatice.Se stoarce zeama de la o lamiae pe tot pestele,se mai comdimenteaza cu sare si piper dupa gust,iar restul legumelor se repartizaza in tava.

Se adauga paharul cu vin,se acopera bine pestele cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 230gC pentru 35 de minute.Se scoate tava,se inlatura folia de deasupra si se mai lasa la grill pentru maxim 5-6 minute sa se rumeneasca.

Se servesc alaturi de o garnitura din cartofi natur sau la cuptor.Eu am facut o garnitura din cartofi acordeon la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Scrumbie la cuptor cu ierburi aromate

Postat de eumimi

Scrumbie la cuptor cu ierburi aromate

Pregatim prima data sosul: amestecam condimentele cu sare, ulei si cu zeama de la 1 lamaie. Ungem fiecare scrumbie pe ambele parti si in interior cu condimente si le punem in tava....

Citeste continuarea

Somon in punga la cuptor cu piure de morcovi si broccoli

Postat de RuxyRux

Somon in punga la cuptor cu piure de morcovi si broccoli

Pregatim o marinata pentru peste din ulei de masline, zeama de lamaie si sare si tinem pestele o ora inainte de a-l pune in pungi. Avem grija sa il ungem bine peste tot si sa punem putin din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2010, 13:32
5 furculite de la mine...ti-am facut eu pofta,nu-i asa?
la 26.04.2010, 14:00
foarte buna scrumbia.........si cartofii imi plac cum arata......................
la 26.04.2010, 14:21
Vero tu si sotul meu care e mare amator de peste.Eu nu ma prea omor cu el,dar trebuie sa recunosc ca a fost tare buna scrumbia.Daca nu ar avea si oase ar fi si mai bine.
Medi,am vazut la Euforia o reteta la fel si mi-a placut ideea.
la 26.04.2010, 14:43
mie imi place tare mult pestele..................si cum vad deja salivez................am si eu niste scrumbii si le-am pus gand rau (sa le mananc)zilele astea....................
la 26.04.2010, 19:35
si eu ador pestele......cred ca as fi in stare sa mananc in fiecare zi si sub orice forma si orice specie.... arata tare bine scrumbiile tale...

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking