Semifreddo de capsuni

Postat de daniastefania in Dulciuri
5 Iun 2015 | 4644 vizualizari
Semifreddo de capsuni

Un desert racoritor, delicat, mai ales acum cand e foarte cald afara.

Ingrediente

  • 200 gr capsuni
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 500 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • Un praf de sare

Mod de preparare

Gelatina se pune la inmuiat in putina apa rece. Capsunile se spala bine, se blenduiesc si se dau prin strecuratoare, pentru a scapa de seminte. Siropul obtinut se amesteca cu 100 gr zahar si se pune la fiert. Se fierbe 5 minute la foc mic. Se ia de pe foc si se adauga gelatina. Amestecam sa se dizolve bine, apoi lasam la racit. Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu 100 gr de zahar, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Frisca se bate spuma. Galbenusurile se amesteca cu albusurile si apoi cu frisca

 Se adauga apoi siropul se capsuni. Amestecam bine totul. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata cu folie transparenta si se da 2 ore la congelator. Se taie felii si se serveste. Pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Semifreddo de vanilie si iaurt cu capsuni si reteta mea cu nr - 700!

Postat de RuxyRux

Semifreddo de vanilie si iaurt cu capsuni si reteta mea cu nr - 700!

Crema se prepara mixand ouale cu iaurtul, faina si vanilia. Totul se pune intr-un vas la foc mic pana se ingroasa ca o ciulama mai grosuta. Se tine in jur de zece sau 12 minute pe foc mic...

Citeste continuarea

Inghetata Semifreddo

Postat de rodica_m

Inghetata Semifreddo

Ouale se separa, se bat albusurile spuma, galbenusurile se bat cu zaharul, se bate frisca. Se amesteca frisca cu galbenusurile, se adauga albusurile, se omogenizeaza totul atent. Capsunile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2015, 10:11
la 05.06.2015, 10:25
la 05.06.2015, 10:35
Multumesc!
la 05.06.2015, 12:16
Buuun
la 05.06.2015, 12:43
bunnn

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking