Inghetata Semifreddo

Postat de rodica_m in Dulciuri
16 Iun 2011 | 6188 vizualizari
Inghetata Semifreddo

Este o reteta de inghetata italiana, foarte cremoasa si usor de preparat.

Ingrediente

  • 500 ml frisca (vegetala sau naturala)
  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 200 gr capsuni
  • 200 gr visine
  • 3 lingurite cacao

Mod de preparare

Ouale se separa, se bat albusurile spuma, galbenusurile se bat cu zaharul, se bate frisca.

Se amesteca frisca cu galbenusurile, se adauga albusurile, se omogenizeaza totul atent.

Capsunile se dau prin blender, la fel si visinele.

Compozitia se imparte in 3 parti si se adauga capsunile intr-un bol, visinele in cel de-al doilea, si cacaoa cernuta intr-al treilea.

Se pun caserolele la frigider pt aprox 6 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata Semifreddo" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Semifreddo de capsuni

Postat de daniastefania

Semifreddo de capsuni

Gelatina se pune la inmuiat in putina apa rece. Capsunile se spala bine, se blenduiesc si se dau prin strecuratoare, pentru a scapa de seminte. Siropul obtinut se amesteca cu 100 gr zahar si se...

Citeste continuarea

Inghetata italiana semifreddo

Postat de tarasmariana

Inghetata italiana semifreddo

Se pun capsunile intr-un bol si adaugam 50g de zahar si se blendeaza. Separam ouale de galbenusuri, albusurile le batem cu mixerul pana se ingroasa, se adauga 50g de zahar cate putin si mai mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2011, 19:51
ahaaaaa...sunt prima la oala...deci imi permit sa pap pe saturate, ca eu is mare amatoare de inghetata buna tare tre sa fie ...da nu se fa ace de ghiata? ca eu am incercat sa fac inghetata o data, dar nu a iesit ca cea de la cofetarie...era...ghiata!!!!
la 16.06.2011, 20:38
si eu ..si eu pap doar cu capsuni , ador inghetata
la 16.06.2011, 20:45
merge o cupa de inghetata
la 16.06.2011, 20:45
O portie e pt tine!!
Ada...te asigur 100% ca nu se fac cristale de gheata la cea cu cacao si vanilie.
Inghetata cu fructe s-ar putea sa faca mici cristale, deoarece fructele contin apa, dar se rezolva si problema asta...mai mesteci din cand in cand in caserola pusa la gheata...sau cum am facut eu..am scos inghetata de la gheta cu 15 min inainte de servire...a devenit cremoasa...cam asta e....multa bafta daca incerci!!!
si inca ceva incearca sa faci inghetata cu frisca naturala...iese mult mai cremoasa.
te pooop
la 16.06.2011, 20:48
rocsi, cristina, avem destula... ajunge pt toata lumea...pt pofticiosi in special

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking