Semifredo cu ciocolata si capsuni

Postat de papabundetot in Prajituri
24 Mai 2014 | 4547 vizualizari
Semifredo cu ciocolata si capsuni

Este deja destul de cald afara asa ca trebuia sa mancam ceva care sa ne racoreasca si pentru ca la mai toate retetele de inghetata facuta in casa trebuie mereu scoasa din congelator la 45-60 minute si amestecat,m-am gandit ca cea mai buna varianta ar fi semifredo,pentru ca la aceasta reteta nu e necesara amestecarea.Este o inghetata foarte cremoasa care nu face ace de gheata absolut deloc. :)

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 200 gr miere
  • 2 oua
  • 8 galbenusuri
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 500 ml frisca pentru smantana
  • 10 capsuni

Mod de preparare

Ouale,galbenusurile si mierea le-am pus intr-un vas metalic,le-am amestecat pana cand s-au omogenizat bine si apoi le-am pus la abur si am amestecat continuu pana cand am obtinut o crema  care mai apoi s-a ingrosat si a inceput sa faca bule,aproximativ 10-15 min.

Dupa ce am luat crema de pe foc am adaugat in ea ciocolata rupta bucati si cacao si am amestecat pana cand ciocolata s-a topit.

Am taiat capsunile cubulete si le-am adaugat si pe ele.Frisca am batut-o bine si apoi am amestecat-o cu crema de ciocolata, am omogenizat compozitia si am pus-o in 2 cutii de plastic cu capac si le-am dat la congelator, aproximativ 5 ore pana cand a inghetat.

Am servit apoi semifredo cu bucatele de capsuni proaspete.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifredo cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu Mousse de Capsuni si Glazura de Ciocolata (Reteta Video)

Postat de Ina75

Prajitura cu Mousse de Capsuni si Glazura de Ciocolata (Reteta Video)

Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie sau cu un obiect contondent (ciocanul pentru snitere, sucitorul,..) Rasturnam biscuitii zdrobiti intr-un bol si adaugam peste ei untul topit. Amestecam...

Citeste continuarea

Prajitura Boema

Postat de rocsi_1612

Prajitura Boema

Eu am pregatit mai intai crema de ciocolata , pentru ca am lasat-o peste noapte la frigider. Intr-un bol de inox punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem bolul pe baie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2014, 18:30
super!
la 24.05.2014, 18:30
la 24.05.2014, 18:37
la 24.05.2014, 18:44
la 24.05.2014, 19:19

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking