1. Fierbi pastele cu sare cam 6 minute, mai putin decat timpul complet de fierbere indicat pe pachet. La cuptor se vor hidrata suficient.
optional: intr-o tigaie larga calesti carnea tocata in 1-2 linguri de ulei, pana scade sucul. O scoti intr-o farfurie adanca si acoperi cu capac.
2. Toaca ceapa marunt si o pui la calit in unt, in aceeasi tigaie, pana devine sticloasa.
3. Adaugi ciupercile curatate si taiate felii. Am vrut sa pun cu prioritate morcovul pt. ca fierbe mai greu dar mi-am amintit sa-l tai fasii, asa ca restul l-am adaugat la urmatorul pas pentru ca sunt fine si fierb repede astfel.
4. Taie ardeiul fideluta, morcovul fasii si brocolli rupt in buchetele mici. Le adaugi in tigaie. Adaugi si porumbul acum daca doresti. Eu n-am pus porumb, deja erau multe legume, probabil ca imbogatea gustul dar ai mei se temeau sa nu capete vreo nuanta dulceaga.
5. Cand s-au inmuiat (cam dupa maxim 10 minute, adaugi 200 ml smantana si lasi la fiert pana ce sosul incepe sa se ingroase (cam 3-5 minute, exista pericolul sa branzeasca smantana, depinde de tipul ei). Potrivesti de sare si piper.
6. Cat fierb, razi svaiterul pe razatoarea mica.
7. Separat, amesteci galbenusurile cu smantana ramasa (100 g), adaugi laptele, svaiterul si patrunjelul tocat marunt.
8. Incalzesti cuptorul la 300°C.
9. Ungi vasul termorezistent cu unt.
10.Adaugi pastele la legume si omogenizezi. Le rasorni in vasul de cuptor.
11.Torni deasupra amestecul de ou si smantana si scuturi usor de vas ca sa se aseze.
12.Dai la cuptor pentru cca. 20 minute pana se formeaza o crusta aurie. Se mananca fierbinti.
Sa va fie de folos!