Sfecla rosie marinata -pentru iarna

Postat de mihaelar63 in Conserve
8 Ian 2018 | 7073 vizualizari
Sfecla rosie marinata -pentru iarna

 Am postat aceasta reteta pentru ca am fost intrebata ,,Tu cum pui sfecla rosie ? "Va prezint reteta in speranta ca va fi de folos si altor gospodine. Sfecla pregatita astfel este delicioasa. Obtii o salata de casa fara conservanti.

Ingrediente

  • 2 kg sfecla rosie [ eu am avut din gradina proprie ]
  • 700 ml apa
  • 300 ml otet natural de vin de 9 grade
  • 1 lingura de sare mare neiodata
  • 1 lingura piper negru boabe
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 2 linguri zahar brun
  • 3 radacini hrean

Mod de preparare

  1. Spalati sfecla rosie.
  2. Puneti sfecla la fiert timp de 20 minute.
  3. Puteti opta si pentru varianta de coacere a sfeclei .
  4. Scurgeti apa si curatai sfecla de coaja.
  5. Curatati hreanul de coaja si il taiati rondele.
  6. Hreanul se pot si razui.
  7. Taiati sfecla dupa preferinta. Eu am taiat-o cuburi.
  8. Distribuiti sfecla si hreanul in borcane.
  9. Eu am folosit trei borcane de 840 gr, bine spalate.
  10. Infierbantati amestecul de apa si otet pana ajunge punctul  la fierbere.
  11. Se poate pune sarea, zaharul, piperul si chimenul in lichidul car  va da un clocot.
  12. Pentru operativitate am distribuit sarea, zaharul, piperul si chimenul in cele trei borcane.
  13. Turnati lichidul fierbinte peste sfecla din borcane.
  14. Borcanele se capacesc. Capacul se strange bine, ermetic.
  15. Puneti borcanele sa stea la cald intre patauri pana a doua zi.
  16. Daca nu faceti aceasta operatiune, puteti dunstui borcanele cu sfecla rosie pe bain marie sau la cuptor, timp de 15 minute.
  17. Pastrati sfecla apoi la loc racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie marinata -pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Csalamadé sau amestec de murături feliate

Postat de panacris

Csalamadé sau amestec de murături feliate

Legumele curățate de coajă cotoare și semințe se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;)  se amestecă într-un vas încăpător;) eu m-am folosit de un butoi pentru...

Citeste continuarea

Rosii deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

Postat de licurici_lra

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

Rosiile se taie pe jumatate si se scot semintele (se strange de ele pana ies semintele). Se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Am folosit 2 tavi. Se presara peste ele sare grunjoasa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2018, 12:49
Yummy! Asta-i tare bună! Eu nu m-am învrednicit să fac anul ăsta
la 08.01.2018, 12:58
la 08.01.2018, 13:07
Merisor , inca nu este tarziu Sfecla se gaseste la piata
la 08.01.2018, 13:10
la 08.01.2018, 13:30

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking