Castraveti de vara murati

Postat de panacris in Conserve
28 Aug 2015 | 8340 vizualizari
Castraveti de vara murati

E primul an când pregătesc astfel de castraveți. Nici mie nu-mi vine să cred, dar după experiența de anul trecut, când la Mangalia, Zmeișorii nu se mai săturau de castraveți murați de vară, achiziționați de la piață, dintr-un butoi imens, am zis, dar ce eu nu pot face??? Zis și făcut, vreau să vă spun că toată vara am avut castraveți murați ;) Minunați și răcoritori ;) M-am gândit că vă va fi de folos această rețetă, simplă, ieftină și gustoasă ;)

Ingrediente

  • Castraveți mai mărișori cca. 3000 g, Sare mare 1 lingură/litru de lapă, Mărar pentru murături 2-3 tije, Usturoi 4-5 căței, Pâine veche de-o zi 2 felii sau un colț, Tifon sau pânză mai subțire, Borcan mai mare de minim 5000 ml 1 sau 2 bucăți.

Mod de preparare

Castraveții se spală, dacă sunt mai groși se taie în două sau patru. Pe fundul borcanului se așează câteva bețe de mărar, chiar și cu flori.

Se așează castraveții în picioare, sau culcat cum vă este mai la îndemână. Se umple borcanul cu apă rece, măsurându-se cantitatea de apă, cu o cană gradata sau ce aveti la îndemână, eventual o sticlă cu capacitatea de 1000 ml,  apoi se răstoarnă apa într-un vas încăpător,  se adaugă sarea, cum spuneam 1 lingură de sare la un litru de apă, se pune la foc mic, cca. 10 minute, amestecându-se continuu până se dizolvă sarea, apoi se adaugă călduță peste castraveți.

Se asezonează de usturoi, iar la final, pâinea împachetată în tifon, sau o pânză subțire se punea deasupra castraveților, astfel încât să fie acoperită de saramură. Pâinea ajută la fermentare, ceea ce permite să avem castraveți murați la soare în minim 2 zile da caniculă sau 4 zile călduroase.

Nu vă impacientați dacă lichidul se va tulbura, face parte din procesul de murare. După ce castraveții au prins o culoare kaki, gen uniforme de armată :D Se transferă în recipiente ce le puteți depozita în frigider, se adaugă și lichid, eu am greșit prima oară și s-au înmuiat, așa că a dopua rundă, am completat cu lichid, astfel mai rezistă și acum în frigider, asta după vreo 2 săptămâni. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti de vara murati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Castraveti murati vara la soare - Castraveti covasiti

Postat de Corina33

Castraveti murati vara la soare - Castraveti covasiti

Se curăță usturoiul și se taie în doua fiecare bucată. Se spală bine castraveții și se crestează în două sau dacă sunt mari, se taie în patru pe lungime. Se...

Citeste continuarea

Salata orientala de vara

Postat de Corina33

Salata orientala de vara

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa 40 de minute se verifica cu o furculita daca sunt fierti, se scurg de apa, se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cubulete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2015, 16:40
Buuuuuuuuni rau!
la 28.08.2015, 16:47
Ce buni!
la 28.08.2015, 16:52
Aaaah!
la 28.08.2015, 17:02
Ce buni
la 28.08.2015, 17:03
După atâta ”cărnăraie” merge și o murătură Îmi pare rău că nu am adus la Sighișoara , deși cred că ar fi fost insufiecienți )

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking