Shaorma

Postat de Meea in Mancaruri cu carne
7 Sep 2015 | 4297 vizualizari
Shaorma

Haideti sa lasam putin dietele si sa ne rasfatam stomacul cu o sharoma delicioasa! Ca sa nu va simtiti inamici dietei,pe langa shaorma beti un pahar cu apa in loc de un pahar cu suc! Haha:)).Lasand gluma la o parte,am mancat taare bine din ea! Mii de scuze pentru cei care se abtin de la fast food-uri ,promit sa vin si cu o reteta de salata dar deocamdata haideti sa vedeti cum faceti cea mai buna shaorma! :)

Ingrediente

  • lipii (eu am cumparat un pachet cu 6 lipii dar am folosit doar 4)
  • 1 piept de pui
  • 3 cartofi
  • o varza mica
  • 3 rosii
  • 5 castraveti verzi (sau murati)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sos de soia
  • sare, piper, boia, cimbru, usturoi pudra
  • maioneza
  • ketchup

Mod de preparare

      Spalam pieptul de pui (eu am folosit unul mai marisor) si il taiem fasii lungi si subtiri.Pregatim sosul de marinata: amestecam bucatile de pui cu uleiul de masline, sosul de soia, sare, piper, boia, cimbru, usturoi (am pus cam o lingurita din fiecare); acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider 3 ore sau cel mai bine peste noapte.
       Bucatile de pui le punem la prajit apoi ,dupa ce s-au racit, le taiem marunt. Cartofii curatati si taiati pai ii punem la prajit. Varza o taiem marunt. Rosile si castraveti ii taiem cubulete. Facem o salata din varza, rosiile, castravetii pe care le legam cu ulei. Ketchup-ul a fost taaare bun exact cum l-am cumparat si l-am lasat asa iar 3 linguri de maioneza le-am amestecat cu un catel de usturoi si o lingura de smantana (pontul cu smantana l-am invatat de la Ana:) ).

Lipiile le stropim putin cu apa si la punem 23 de secunde in cuptorul cu microunde.
       Asamblarea shaormei: lipie+sosul de maioneza+ketchup+cartofi+carne+salata. Impachetam shaorma, pe scurt, ca un pampers (haha am explicat cat de scurt am putut impachetarea:)) ).
       Incantati-va familia si prietenii cu o shaorma buna buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez)

Postat de Satisfyyourcravings

Kapsalon  (Shaworma la tigaie in stil olandez)

Se taie carnea de porc fasii. Se amesteca toate ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat. Se preincalzeste cuptorul la 200 de...

Citeste continuarea

Cum se face shaorma

Postat de AlexTeacher

Cum se face shaorma

  Pulpele de pui le curat bine si le pun intr-un bol;  Amestec toate condimentele;  Le stropesc cu ulei si le condimentez bine;  Le pun pe o hartie de copt si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2015, 17:19
super!!
la 07.09.2015, 17:25
Eh,așa din când în când e bună si o șhaorma preparată în casă!
la 07.09.2015, 17:43
Una iau si eu
la 07.09.2015, 18:24
As servi una!
la 07.09.2015, 18:39
tare buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking