Ingrediente
- Ingrediente lipii (8 buc.):
- 600 g făină
- 1 plic praf de copt
- sare
- 150 g unt
- 300 ml apă
- Ingrediente carne:
- piept de pui (nu mai știu cât am pus)
- 1 lingură Woksauce
- 1 lingură sos Barbecue
- 1 linguriță muștar
- sare, piper alb, cimbru, pătrunjel, chilli, condimente pentru pui, condimente pentru friptură (cam o linguriță din fiecare)
- Ingrediente sos:
- maioneză
- iaurt grecesc
- usturoi
- cimbru, sare, piper
- puțin ulei de măsline
- semințe de susan
- puțină zeamă de varză
- Ingrediente umplutură:
- varză
- roșii
- ceapă roșie
- castraveți
- cartofi prăjiți
Mod de preparare
Lipii: am pus toate ingredientele în mașina pentru frământat aluat, apoi l-am lasat la odihnit 30 de minute. Dacă dorești să frămânți cu mâna, pui făina într-un bol mare, lăsând un cuibușor în mijloc. Umpli mijlocul cu apa, praful de copt și sarea. Începi să amesteci ușor și să adaugi untul moale. Frământă un aluat elastic si nelipicios. Lasă-l 30 de minute la odihnit.Împărțim aluatul în 8 bucăți. Întindem fiecare bucată într-o foaie subțire și rotundă, cât tigaia în care o vei găti.
Urmează să punem foile de aluat într-o tigaie pentru clătite, fără ulei. Tot întoarcem lipia când pe o parte, când pe alta, la fiecare 10 secunde (aprox.) până este gata.Așezăm lipiile una peste cealaltă, ca să se păstreze moi și calde.
Carnea: punem toate condimentele la prăjit câteva minute în puțin ulei.Adăugăm sosul Barbecue, Woksauce și muștarul și lăsăm să dea în clocot.Punem puiul tăiat mărunt și îl lăsăm să se gătească, la foc mic, cu capacul pus, pentru 10 minute.
Sos: pentru sos vom pune toate ingredientele într-un blender și le vom transforma într-o pastă.Pe mijlocul lipiei punem puțin sos, apoi punem carnea, varza tăiată mărunt, ceapa, cartofii, castraveții, roșiile și mai mult sos și îl savurăm din plin! În pozele mele, uitasem de cartofi, ceapă și castraveți...
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|