Shaorma homemade

Postat de mimmi in Aperitive / Garnituri
18 Ian 2012 | 4259 vizualizari
Shaorma homemade

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 3 lipii:
  • 100 ml apa,
  • 5 g drojdie,
  • o lingurita zahar,
  • 1 lingura ulei,
  • 250-300 g faina,
  • un praf de sare,
  • rosii,
  • castraveti murati,
  • varza,
  • ardei/gogosar,,
  • cartofi prajiti,
  • 1 ceapa rosie,
  • 250 g carne de pui (piept),
  • ketchup,
  • maioneza

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu sarea, apa calduta si zaharul, lasam 5 minute sa se odihneasca. Se cerne faina intr-un bol, pe margine punem sarea si uleiul, iar in mijloc turnam maiaua. Framantam un aluat tare, pe care il lasam sa se odihneasca pana pregatim legumele si carnea de pui. (aluatul nu trebuie sa fie foarte dospit,deoarece avem nevoie de lipii subtiri)

Taiem carnea de pui bucatele si o punem la prajit intr-o lingura de ulei. Taiem legumele felii.

Din aluat formam 3 mingiute, pe care le intindem subtiri sub forma de cerc si le punem la prajit intr-o tava teflonata, cate 3-4 minute pe ambele parti.

Intindem pe lipii,ketchup,maioneza,carne,cartofi si legume si le impaturim. Pofta bunaa !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma homemade" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinte coapte pe piatra

Postat de Sim0naWorld

Placinte coapte pe piatra

Drojdia proaspata am dizolvat-o in 100 ml lapte caldut, si am lasat sa se activeze. Faina am cernut-o intr-un castron adanc. Am adaugat maia, uleiul si apa calduta, si am amestecat cu o lingura,...

Citeste continuarea

Omleta cu vinete coapte

Postat de Dya

Omleta cu vinete coapte

Coacem feliile de vinete pe tava de aragaz sau pe grill. (Se poate adauga putina sare). Intre timp batem ouale spuma impreuna cu busuiocul si condimentele (sarea si piperul). Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2012, 16:55
vreau si eu
la 18.01.2012, 19:19
tentant
la 18.01.2012, 21:23
cea mai buna este sa o prepari in casa cand ai chef de o shaorma!!!
la 18.01.2012, 21:34
buna
la 18.01.2012, 22:14

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking