Shaorma vegetariană

Postat de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri
8 Feb 2012 | 11729 vizualizari
Shaorma vegetariană

Ingrediente

  • 4 lipii,
  • 4 frunze mari de salată,
  • 1/4 varză albă mică,
  • 4 cartofi,
  • 2 castraveți murați,
  • 2 gogoșari în oțet,
  • o ceapă mică,
  • 4 linguri maioneză de post,
  • 4 linguri ketchup,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie pai și se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un platou și se condimentează cu sare și piper. Ceapa se curăță și se taie rondele foarte subțiri. Castraveții și gogoșarii de taie feliuțe. Varza se toacă mărunt, fideluță. Cățeii de usturoi se pisează și se amestecă cu maioneza.

Punem lipiile pe farfurii apoi începem să împărțim ingredientele. La bază punem frunza de salată , apoi cartofii, varza, castraveții, gogoșarii și rondelele de ceapă. Stropim totul cu maioneză cu usturoi și cu ketchup. Aducem marginile înspre centru și prindem partea de jos cu folie.

Poftă bună!

PS: Dacă doriți mai puteți adăuga tofu și/sau granule de soia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma vegetariană" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Maki din miez de paine

Postat de Sylvia

Maki din miez de paine

Prepararea este extrem de simpla dincolo de efectul sofisticat pe care il avem la final. Se aseaza feliile de paine fara coaja pe un film alimentar ( pentru ca rularea lor sa fie mai usoara si...

Citeste continuarea

Tartă aperitiv

Postat de panacris

Tartă aperitiv

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider. Apoi se tapetază o formă de tartă cu foaie de pergament, se pune foietajul dezghețat. Friptura, cartofii prăjiți, ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2012, 16:29
mama ce pofta imi e ,trimite-mi si mie una
la 08.02.2012, 16:49
la 08.02.2012, 16:59
Super!!!
la 08.02.2012, 17:12
ador shaorma, dar eu vreau si un pic de carnita..
la 08.02.2012, 17:13
))))

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking