Ingrediente
- Pt. piureul cu usturoi:
- 1 kg cartofi albi
- 100 gr unt
- 7 catei de usturoi
- 100 ml lapte
- sare, piper,
- nucsoara macinata (dupa gust)
- 500 grame carne vita(cubulete)
- 5 linguri ulei de masline Costa D’Oro
- 1 ceapa mare
- 3 morcovi mari
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde(reteta originala nu-l are)
- 1 borcan sos pentru paste cu busuioc (400 gr)
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri parmesan
- sare,piper,
- cimbru dupa gust
- 250 ml smantana pentru gatit
Mod de preparare
Mai intai preparam piureul de cartofi cu usturoi.
1.Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare.
2.Puneti intr-o craticioara untul, smantana,laptele,usturoiul dat pe razatoarea mica si condimente dupa gust si lasati la foc amestecand continuu, pana obtineti un sos legat.
3.Dupa ce cartofii s-au fiert ii scurgeti de apa.Puneti sosul de usturoi peste carofi si mixati pana obtineti un piure cremos(cartofii si sosul trebuie sa fie fierbinti)
4.Intr-o tigaie mare(de preferat care nu lipeste) incingeti uleiul de masline,apoi caliti ceapa pana devine translucida.
5.Adaugati carnea de vita si o lasati sa se caleasca timp de 5 minute.(amestecati pentru a se rumeni pe toate partile)
6.Adaugati morcovii,ardeii,usturoiul taiat marunt si condimentati dupa gust cu sare, piper si cimbru.Lasati-le sa se caleasca 5 minute,apoi adaugati sosul de rosii.Lasati la foc mic timp de
15 minute,dar amestecati din cand in cand, pentru a nu se lipi.
7.Dupa ce trageti tigaia dupa foc,gustati pentru a vedea daca mai este necesar sa condimentati,apoi puneti compozitia cu carne intr-un vas termorezistent /tava uns/a cu unt.
8.Peste compozitia cu carne, puneti piureul de cartofi si parmezan ras.
9.Dati la cuptorul preincalzit la 180°C timp 25-30 minute.
Se serveste cu pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Shepherd’s Pie (Placinta Ciobanului)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|