Sirop de catina

Postat de Dya in Sirop / Compot
10 Sep 2014 | 5803 vizualizari
Sirop de catina

Este prima data cand il prepar si am ales sa il fac pentru Bbk. Se apropie sezonul rece, iar pentru imunitate este ideal!

Ingrediente

  • 500 gr catina
  • 500 gr miere de albine

Mod de preparare

In primul rand trebuie sa va inarmati cu multa rabdare :) mai ales daca folositi o cantitate mai mare.

Bobitele de catina se curata de codite, cu grija pentru ca se sfarama foarte usor, se spala in apa rece pana ce aceasta din urma ramane perfect limpede, iar bobitele nu mai au printre ele frunzulite ori codite. Dar!, Intamplator mai pot "scapa" cateva :D

Asezam apoi catina intr-o sita si o lasam sa se scurga de apa.

Acum folositi cea mai la indemana metoda:

1. Fie o zdrobiti pur si simplu (cu o furculita de exemplu) si apoi o lasati in sita pentru a se scurge tot sucul (o mai presati din cand in cand)

2. Fie o maruntiti cu ajutorul blenderului si mai apoi procedati la fel ca la primul punct.

si

3. Fie, asa cum am procedat eu, folositi storcatorul de fructe. Cea mai eficienta si rapida metoda, daca ma intrebati pe mine :) Fructele se zdrobesc foarte repede, iar extragerea sucului continut este completa.

Peste sucul astfel obtinut, turnam mierea de albine si omogenizam totul pana la incorporarea completa.

Siropul obtinut il turnam in sticlute mici (de preferat) si se pastreaza la rece pentru maxim 2 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de catina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mascarpone si jeleu de tapioca

Postat de anuta

Desert prajitura cu mascarpone si jeleu de tapioca

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intareste. Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se leaga, apoi se incorporeaza in albusurile tari, se...

Citeste continuarea

Sirop de catina

Postat de Julie

Sirop de catina

Dupa ce adunam catina, separam fructele de crengute , ajutandu-ne de o furculita si ...cu mare grija sa nu ne intepam. Le spalam apoi  cu apa si le lasam sa se usuce foarte bine. Le pasam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2014, 17:47
Sanatate curata
la 10.09.2014, 17:50
foarte bun si sanatos!
la 10.09.2014, 18:03
Ce sanatos si revigorant este
la 10.09.2014, 18:05
Bun si sanatos !
la 10.09.2014, 18:13

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking