Sirop de catina cu miere

Postat de privatelaura in Sirop / Compot
8 Oct 2012 | 14977 vizualizari
Sirop de catina cu miere

Explozie de vitamina C, asa s-ar putea traduce catina. Contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten (mai mult decat are morcovul), dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali. In fiecare toamna fac suc de catina, nu lipseste si il consumam in ceai sau cu apa sau asa simplu, cate o lingurita pe zi. Costa foarte putin, dar e de milioane!

Ingrediente

  • 1 k fructe catina
  • 200 gr miere albine (cine doreste poate sa o faca si mai dulce)
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Spalam catina sub jet de apa si o punem intr-o strecuratoare. O mai curatam de diverse chestii care mai raman printre ea, precum crengute, frunze .

O bagam la storcatorul de fructe care si separa semintele si o stoarcem. Eu fac aceasta operatiune de doua ori; deci dupa ce am stors-o o data,mai pun fructele iar la stors.

Torn sucul obtinut intr-o sticla si adaug mierea si apa. Acopar sticla cu capacul si agit foarte bine continutul. Fac chestia asta cam doua zile de vreo 3 ori pe zi ca sa se topeasca si sa amestece bine mierea.

O depozitez la frigider cu capacul pus dar neinfiletat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de catina cu miere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sirop de catina

Postat de Julie

Sirop de catina

Dupa ce adunam catina, separam fructele de crengute , ajutandu-ne de o furculita si ...cu mare grija sa nu ne intepam. Le spalam apoi  cu apa si le lasam sa se usuce foarte bine. Le pasam cu...

Citeste continuarea

Batoane de cereale raw

Postat de adnia

Batoane de cereale raw

Se toarna intr-un bol toate ingredientele uscate si se amesteca bine. Apoi se adauga siropul de catina si mierea si se framanta bine cu mana, pana se formeaza o pasta foarte lipicioasa, care apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2012, 18:34
nu am probat niciodata
la 08.10.2012, 18:38
nici eu, dar o s-o vizitez pe Laura
la 08.10.2012, 18:43
este un suc plin,plin de vitamine si este foarte bun mai ales acum cand vine perioada rece
la 08.10.2012, 18:44
E o bunatate si o bomba de vitamine!O fac si eu,dar fara apa.Sporeste imunitatea.
la 08.10.2012, 18:44
Super!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking