Preparam mai intai zaharul invertit, punand zaharul la fiert impreuna cu 400 gr apa si sarea de lamaie. Explicatii mai amanuntite gasiti in retetele mele, "zahar invertit".
Spalam lamaile, portocalele si grapefruit-urile si le stoarcem bine.
Curatam ghimbirul de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Eu am o razatoare din sticla, ma impac foarte bine cu ea.
Cand zaharul invertit este gata, turnam peste el sucul de citrice si ghimbirul ras, dar cu mare atentie, putin cate putin, fiindca se umfla dintr-o data si ne putem arde.
Stingem focul, adaugam menta curatata de pe codite si acoperim cu un capac 15-20 minute pana ce se infuzeaza. Cu cat menta este mai multa, cu atat iese mai aromat. Dupa cum se vede, productia mea de menta de pe balcon s-a terminat, de data asta am folosit foarte putin.
Se strecoara si se serveste combinat cu apa minerala, stand intr-un hamac, sub o umbreluta, la malul marii ! Uffff, ce vise ................