Sirop de ghimbir cu citrice si menta

Postat de Ela68 in Sirop / Compot
23 Noi 2012 | 7044 vizualizari
Sirop de ghimbir cu citrice si menta

Prepararea acestui sirop aproape ca a devenit un ritual pe timp de vara......Chiar si pe timpul iernii il preparam, insa mai rar. Este atat de bun si racoritor incat nici nu mai stim gustul apei. Nu se face greu, chiar daca la prima vedere pare putin mai complicat, insa, pe masura ce stim procedeul, totul merge ca pe roate.

Ingrediente

  • 4 portocale
  • 4 lamai
  • 3 grapefruit
  • 400 gr ghimbir
  • 2 legaturi menta proaspata
  • 1 kg zahar
  • 400 gr apa
  • 1 lingurita sare de lamaie

Mod de preparare

Preparam mai intai zaharul invertit, punand zaharul la fiert impreuna cu 400 gr apa si sarea de lamaie. Explicatii mai amanuntite gasiti in retetele mele, "zahar invertit".

Spalam lamaile, portocalele si grapefruit-urile si le stoarcem bine.

Curatam ghimbirul de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Eu am o razatoare din sticla, ma impac foarte bine cu ea. 

Cand zaharul invertit este gata, turnam peste el sucul de citrice si ghimbirul ras, dar cu mare atentie, putin cate putin, fiindca se umfla dintr-o data si ne putem arde.

Stingem focul,  adaugam menta curatata de pe codite si acoperim cu un capac 15-20 minute pana ce se infuzeaza. Cu cat menta este mai multa, cu atat iese mai aromat. Dupa cum se vede, productia mea de menta de pe balcon s-a terminat, de data asta am folosit foarte putin. 

Se strecoara si se serveste combinat cu apa minerala, stand intr-un hamac, sub o umbreluta, la malul marii ! Uffff, ce vise ................

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de ghimbir cu citrice si menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Compot de prune

Postat de Ina

Compot de prune

Spalam prunele in mai multe ape reci, frecandu-le  bine cu degetele, apoi le scurgem. In borcanele bine spalate se pun prune care sa cuprinda cca 3/4 din capacitatea borcanelor , apoi in...

Citeste continuarea

Sirop de merisoare

Postat de andaoana

Sirop de merisoare

Merisoarele le-am spalat bine inr-un strecurator si am ales frunzulitele si bobitele stricate. Nu prea au fost si a mers destul de repede ,dar aceasta operatiune poate sa va ia ceva timp daca nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2012, 20:26
Foarte bun!!
la 23.11.2012, 20:28
Mmmm, super. Cred că are un gust minunat
la 23.11.2012, 20:29
tot ce pot spune acum este ca am salvat reteta ta la favorite. Si ca nu esti singura care viseaza la ... vara!
la 23.11.2012, 20:29
garantez ! are un gust minunat si merita incercat !
la 23.11.2012, 20:32

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking