Sirop de menta

Postat de gicuta69 in Sirop / Compot
6 Mai 2015 | 38353 vizualizari
Sirop de menta

Acest sirop se poate pastra toata iarna.Se poate folosi la diverse prajituri, inghetate sau ca indulcitor la prepararea bauturilor racoritoare.

Ingrediente

  • 200 g frunza de menta
  • 1kg de zahar
  • 2 linguri cu miere
  • 1 1/2 l apa
  • colorant alimentar verde

Mod de preparare

Frunzele de menta le-am spalat bine si le-am lasat la zvantat. Apa impreuna cu zaharul le-am pus pe foc intr-o cratita . Dupa ce zaharul s-a topit, am pus menta, am acoperit cratita cu capac si am lasat 15 minute sa fiarba, pana menta si-a schimbat culoarea. Am scos frunzele de menta cu spumiera, am adaugat mierea si am lasat sa fiarba la foc mic in jur de 3 ore .Am facut testul cu picatura, ca la dulceturi. Cand a fost aproape gata am adaugat colorant si am mai lasat cateva minute sa fiarba.Am strecurat siropul printr-o sita in care am pus un tifon si  l-am pus fierbinte in sticlele sterilizate . Le-am inchis ermetic si le-am lasat pana a doua zi acoperite cu un prosop gros , sa se raceasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Cifra

Postat de gurita_ta2005

Desert tort Cifra

Pentru cifra 3 pregatim blatul. Se pun ouale intr-un castron mai inalt,i mpreuna cu zaharul si mixam bine.Se adauga iaurtul, esenta si uleiul si mixam foarte bine. Faina se amesteca cu...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu ciocolata si fructe de padure

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua este ferma. Adaugati galbenusurile, mixati, apoi uleiul, vanilia, zeama si coaja...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2015, 12:18
Wow, ce bun e asta la prajituri!
la 06.05.2015, 12:19
Imi place
la 06.05.2015, 12:24
o bunatate
la 06.05.2015, 12:25
Interesant!
la 06.05.2015, 12:40
niciodata nu am inteles cum iese verde fara colorant ( am cerut reteta la o bucatareasa dar ea zicea k iese fara colorant , am incercat de n x si nu mi-a iesit verde ) deci nu iese verde fara colorant corect .?? !! oricum super siropu il ador

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking