Ingrediente
- cca 600 g palarii de soc ( 40 palarii mari )eu le-am cantarit,au fost mai mult de 40 palarii
- 4 kg zahar
- 100 g sare de lamaie
- 4 lamai
- 1 si 1/2 l apa
Mod de preparare
Intr-o oala inalta de peste 5 l se pune zaharul, sarea de lamaie, socul, apa si lamaile taiate rondele. Se amesteca bine, se storc putin lamaile si se acopera cratita cu un servet. Se lasa timp de 4 zile si se amesteca de cate 4-5 ori pe zi. A patra zi se storc bine lamaile si socul, apoi se strecoara si se pune siropul in sticle.Se pastreaza la loc racoros, in camara, beci sau frigider. Se consuma cu apa minerala sau sifon, eventual cuburi de gheata, depinde cat de cald iti este. Mi-au iesit cca 4.5 l de sirop. Clar ca nu-l apuca iarna, este prea bun si e fix pentru zile calduroase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|