Sirop de trandafiri

Postat de adasev12 in Sirop / Compot
26 Sep 2011 | 4958 vizualizari
Sirop de trandafiri

o adevarata desfatare a gustului

Ingrediente

  • pt un litru:
  • cam 25-30trandafiri, petale
  • 1 kg zahar
  • 1,200 l apa
  • 1/2 lamai sau una, daca-s mai mititele
  • sare de lamaie, cam o lingurita rasa

Mod de preparare

Petalele de trandafiri se pun intr-un vas si se presara peste ele sarea de lamaie. Se freaca  bine petalele pana isi schimba culoarea si se inmoaie. Se toarna apa peste ele si se lasa pana a doua zi.

A doua zi se strecoara apa de pe petale si se pune la foc. Cand incepe sa fiarba se adauga zaharul si se lasa sa fiarba asa pana se leaga si ajunge la consistenta dorita.

Probabil ca ajungea si mai putin zahar...al meu a iesit fffff dulce. Spre sfarsit se adauga zeama de lamaie, se mai lasa sa dea cateva clocote si apoi se stinge focul. Se pune in sticle si se depoziteaza la loc racoros. Daca mai ajunge sau nu iarna....nu stiu....ca prea e bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si...

Citeste continuarea

Desert tort cu namelaka de ciocolata si jeleu de zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu namelaka de ciocolata si jeleu de zmeura

Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Se hidratează gelatina granule în 75g de apă rece, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2011, 13:22
aromat si foarte bun
la 26.09.2011, 13:29
bun bun
la 26.09.2011, 14:03
antici_gabitza, motan...asa e
la 26.09.2011, 15:10
la 26.09.2011, 16:07
mmmc e parfum si savoare

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking