Aprikosenparfait Torte (Tort parfait de caise)

Postat de Ica_mama in Torturi
30 Oct 2013 | 5788 vizualizari
Aprikosenparfait Torte (Tort parfait de caise)

O aroma incredibila,amarettini si flori de trandafiri.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 160 gr.amarettini
  • 100 gr.ciocolata cu alune
  • 2 linguri de ulei
  • Ingrediente pentru crema:
  • 480 gr .caise din compot
  • 2-3 linguri sirop de trandafiri
  • 3 albusuri
  • 100 gr.zahar
  • 3 galbenusuri
  • 300 gr.frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • Ingrediente pentru decor:
  • 1 boboc de trandafir rosu
  • 1 albus de ou
  • 30 grame zahar tos

Mod de preparare

Mod de preparare blat:

Ciocolata o taiem bucatele mici si o punem impreuna cu uleiul intr-un castron de inox la topit pe baie de abur,cu flacara aragazului pe minim,amestecand continuu pana se topeste,dupa care o dam la o parte de pe foc.

Amarettini il punem intr-o punga de plastic mai rezistenta si il zdrobim cu sucitorul in asa fel sa devina marunt ca si un pesmet.

Punem amarettini zdrobit peste nugatul topit si amestecam pana se omogenizeaza.

Pe un platou punem un inel de tort cu latimea de 26 cm.

Acest inel il ungem cu pensula cu ulei pe partea interioara si ii aplicam o banda de hartie de copt de 6/40 cm.

Turnam compozitia in interiorul inelului,unde o distribuim pe toata suprafata si o nivelam bine cu o lingura.

Acoperim cu o folie de plastic si dam la rece la frigider.

Intre timp pregatim crema:

Caisele din compot scurse foarte bine de sirop,le zdrobim pana devin ca un pireu.

Albusurile le mixam cu 50 de gr.de zahar pana devine o spuma densa.

Galbenusurile le mixam cu 50 de grame da zahar la o viteza mare aproximativ 5 minute.

Mixam si frisca impreuna cu intaritorul pana devine si ea destul de densa, in asa fel daca intoarcem castronul sa nu curga.

Peste pireul de caise adaugam crema de galbenusuri ,siropul de trandafiri si mixam la o viteza mijlocie aproximativ 2 minute.

Adaugam apoi peste aceasta compozitie,jumatate din spuma de ou si jumatate din frisca amestecand usor cu o para de bucatarie,dupa care la fel procedam si cu a doua jumatate de spuma si jumatate de frisca,amestecand usor pana se omogenizeaza complet.

Scoatem blatul de la frigider si turnam compozitia peste,o nivelam cat se poate de bine, acoperim cu o folie de plastic si dam la congelator aproximativ 6 ore ,dupa care poate fi servita.

Inainte de a servi tortul il decoram cu petale de trandafir , zaharisite.

Mod de pregatire a petalelor de trandafir zaharisite:

Se desface bobocul de trandafir, petala cu petala.

Cu mare grija, ungem fiecare petala cu o pensula cu albusul de ou pe amandoua partile si presaram cu zahar tos.

Acestea se aseaza pe un platou si se lasa pana a doua zi, cand le putem folosi ca si decor.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aprikosenparfait Torte (Tort parfait de caise)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu budinca de mure

Postat de oanapl

Desert tort cu budinca de mure

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...

Citeste continuarea

Desert tort cu mere, nuci si crema de branza

Postat de oanapl

Desert tort cu mere, nuci si crema de branza

Incingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor, pana ce nucile capata un miros placut si se prajesc usor. Le lasi sa se raceasca, dupa care le maruntesti. Topesti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2013, 16:00
I-ai zis tare sofisticat,dar sunt sigura ca mi-ar place
la 30.10.2013, 16:03
Dia sant bucuroasa ca a iesit foarte bine si este deosebit de bun! Multumesc pentru aprecieri
la 30.10.2013, 16:03
Wow
la 30.10.2013, 16:03
Mihaela multumesc
la 30.10.2013, 16:05
Nu pot sa deschid gura ca sa pronunt denumirea, dar sunt sigura ca pot deschide gura sa mananc asa bunatate

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking