Tort parfait

Postat de Corina33 in Torturi
31 Iul 2010 | 13055 vizualizari
Tort parfait

Rece si buuun! Am luat reteta de pe blogul Laurei care imi place mult! http://savalaura.blogspot.com/2007/05/tort-parfait-in-trei-culori-aliza.html

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 2 lingurite cafea ness
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert.

Intre timp se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se freaca bine cu zaharul si cu faina pana devine o crema.

Se toarna laptele cald peste crema putin cate putin amestecand continuu. Dupa ce am incorporat tot laptele se pune crema la fiert pe foc mic, invartind continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Cand e gata se imparte in trei vase si se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca pana se intareste. La fel si albusurile se bat bine cu un praf de sare.

Intr-o canita se dizolva cafeaua cu putina apa. In alta cana se face la fel cu cacaua.

Dupa ce s-a racit crema, se pune in fiecare un pliculet de vanilie. Intr-una se adauga cafeaua dizolvata, iar in alta cacaua. Se amesteca bine, dupa care se impart frisca si albusurile in mod egal si se amesteca usor cu telul.

Se imbraca un castron in celofan, se pune prima crema de cacao si se da la congelator pana ingheata. Celelalte doua se pastreaza la frigider. Dupa vreo ora jumate-doua, se pune al doilea strat de vanilie si se da iar la congelator. Ultima se pune crema cu cafea. Se lasa la congelator peste noapte.

A doua zi se scufunda vasul in apa fierbinte cateva secunde, apoi se rastoarna pe o farfurie si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort parfait" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aprikosenparfait Torte (Tort parfait de caise)

Postat de Ica_mama

Aprikosenparfait Torte (Tort parfait de caise)

Mod de preparare blat: Ciocolata o taiem bucatele mici si o punem impreuna cu uleiul intr-un castron de inox la topit pe baie de abur,cu flacara aragazului pe minim,amestecand continuu pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2010, 13:37
cuvinte n-am
la 31.07.2010, 13:53
ce imi place........
la 31.07.2010, 14:54
Ce bunatate.
la 31.07.2010, 14:59
foarte bine arata furculite maxime
la 31.07.2010, 18:12
Macar motu il pot primi si eu?

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking