Ingrediente
- flori proaspete de salcâm cca. 2000 g,
- apă rece cca. 2000 ml, cât să le acopere,
- zahăr tos 1500 g,
- lămâie 2 bucăți ( sau 2 pliculețe de sare de lămâie),
- zahăr vanilinat 2 pliculețe sau un baton de vanilie
Mod de preparare
Florile curățate de pe codițe, spălate, foarte bine, pentru a se elimina impuritățile și eventualele gângănii, se pun la fiert în apă clocotită, într-un vas foarte curat, eventual de inox. După 20 de minute, se ia oprește focul şi se lasă fiertura la macerat până a doua zi.
Separat, într-un vas, se strecoară fiertura, se adaugă zahărul, sucul de lămâie şi vanilia. Vreme de 20 minute, siropul trebuie să fiarbă la foc mare şi se îndepărtează toată spuma, care se formează în timpul fierberii. Siropul mai rămâne să fiarbă la foc mic, până când scade la jumătate.
Siropul se toarnă cald în sticle sterilizate, după care se astupă ermetic, lâsăndu-se la dunst cald până a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcâm" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|