Sirop din flori de salcam

Postat de Pungasa_Rogue in Bauturi
2 Iun 2015 | 7820 vizualizari
Sirop din flori de salcam

Acest sirop se poate servi diluat cu apa, dar fiind din flori de salcam cred ca poate fi benefic si pentru afectiunile digestive, cum ar fi gastrita, luand o lingura de sirop dimineata, pe nemancate. De lucrul acesta insa, nu sunt sigura, asa ca va rog sa va informati inainte de a incepe o astfel de cura. Eu am baut o vreme ceai din flori de salcam pentru a calma durerile din capul pieptului si de aceea am aceasta ipoteza. S-a dovedit, insa, ca aveam probleme cu fierea, nu cu stomacul. Am obtinut circa 6 l de sirop.

Ingrediente

  • 1,5 kg flori de salcam;
  • 10 l apa;
  • 5 kg zahar;
  • o lamaie.

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute, dupa care se acopera cu un prosop curat si se lasa la infuzat 24 de ore.

A doua zi, se strecoara lichidul si se storc florile.

Se masoara lichidul si se mai fierbe sa mai scada putin, apoi se adauga zaharul.

Siropul se fierbe in continuare pana incepe sa se lege, in functie de consistenta dorita.

Cu o jumatate de ora inainte de a lua siropul de pe foc, se adauga o lamaie feliata.

Cand este gata, siropul se pune fierbinte in borcanele spalate si uscate 10 minute la cuptor si se lasa la racit in paturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Sirop din flori de salcam

Postat de farfuriavesela

Sirop din flori de salcam

Florile de salcam se pun la fiert cu 1.5 l apa, pentru 20 min, la foc mare. Apoi se acopera si se lasa pana a doua zi la macerat. Se strecoara ceaiul concentrat si se preseaza bine florile....

Citeste continuarea

Sirop din flori de salcam

Postat de amalia01

Sirop din flori de salcam

Culegi florile de salcâm dimineața, de preferat într-o zonă situată departe de orice sursa de poluare. Treci florile sub jet de apa rece si desprinzi florile de pe tije, apoi le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2015, 19:49
Cred ca este asa aromat!
la 02.06.2015, 19:51
Ce bun trebuie sa fie!
la 02.06.2015, 19:56
Chiar e bun
la 02.06.2015, 19:58
la 02.06.2015, 20:04
super

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking