Ingrediente
- slanina subtire de pe pulpa din spate a lui Ghiță :D,
- moare (zeama de varza) cca. 2000 ml,
- usturoi cca. 6 catei,
- mix de piper ( rosu, alb, verde, negru si coriandru) 1 lingura,
- foaie de dafin 1 bucata,
- boia de ardei dulce cca. 50 g
Mod de preparare
Slanina cu soric, fasonata in bucati potrivite, se pune la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 minute, in zeama de varza asezonata cu mirodeniile, si cateii de usturoi, maruntiti.
Apoi se scoate din zeama, se lasa la scurs si racit cca. 30 minute, apoi se presara boia de ardei dulce sau iute, dupa preferinta fiecaruia si se lasa la rece.
Se servesta cu paine de casa, alaturi de usturoi sau ceapa, dupa gustul fiecaruia.
Spor si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina cu boia fiarta in moare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|