Slanina cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

Postat de mihaelar63 in Mezel de casa
8 Feb 2021 | 800 vizualizari
Slanina cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

  Din slaninuta porcului de pe burta , acea cu  o dunga de carne , este cea mai buna pentru preparat  slanina fiarta cu usturoi si boia . Mai puteti pune bucata de slanina de pe falca porcului . Imi las cateva bucati nu foarte mari cand tai porcul si le congelez .Scot  si o prepar  cand avem pofta . Procedeul de a fi fiarta aceasta slaninuta il stiu de la bunica din partea Salajului .

Ingrediente

  • 1 buc slanina de pe burta -cu dunga de carne -aprox 800 gr
  • 1 l moare -zeama acra de varza
  • 1 ceapa
  • 1 foiae dafin verde
  • 1 lingurita boabe piper negru
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 6 catei usturoi

Mod de preparare

  1. Bucata de slanina se pune la fiert in moare .
  2. Adugati la fiert ceapa , foaia de dafin si piperul boabe .
  3. Atentie !!! Nu se pune sare , moarea este suficient de sarata .
  4. Fierbeti cam 20 minute . Asta depinde de slaninuta .
  5. Noua ne place sa nu fie fiarta pana se imprastie sa fie mediu patrunsa .
  6. Intre timp curatati si pisati usturoiul .
  7. Se scoate bucata de slaninuta si cat este calda[va absorbi mai bine gustul de usturoi ] se unge pe toate partile cu usturoi pisat .
  8. Presarati pe deasupra boia dulce de ardei .
  9. Puneti bucata de slaninuta cu boia si usturoi pe un gratar de inox ca sa se raceasca si sa se scurga de un eventual exces de lichid .
  10. Serviti slaninuta  fiarta cu boia si usturoi , alaturi de ceapa si ardei iute .
  11. Bineinteles ca noi servim cu ceapa rosie , doar avem cea mai buna din  tara !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Lebar de casa

Postat de MotanLaOale

Lebar de casa

Matele se curata de grasime, se spala bine si se pun in apa rece cu otet. Ficatul se tine in apa rece sa iasa sangele, pana se albeste. Ficatul se taie in bucati mai mici si se fierbe 15-20...

Citeste continuarea

Lebar

Postat de Pungasa_Rogue

Lebar

Toata carnea de porc se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert bine de tot se scoate din apa si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in bucati mari. Ceapa se taie marunt si se caleste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2021, 18:50
mama ce bunaciune
la 08.02.2021, 19:14
Wow lesin
la 08.02.2021, 19:21
la 08.02.2021, 19:26
Asta-i de dieta?
la 08.02.2021, 19:29
Katty ,inca n-am mancat Kurtosul cu mousse de ciocolata ))

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking