Snitel de pui, copt versus prajit

Postat de Constelatialeu in Pui
4 Iul 2021 | 3418 vizualizari
Snitel de pui, copt versus prajit

Asta-i varianta aia ca-n poveste, sa impaci si capra si varza, adica pe cei care nu mananca prajeli si pe cei care mananca.

Ingrediente

  • cca 1 kg piept de pui
  • 4-6 oua ( depinde de dimensiunea lor, astea de casa unele sunt mai mici altele mai mari)
  • 2 linguri pline cu mustar dulce
  • sare
  • piper colorat
  • cca 30 g branza de oaie
  • faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • hartie de copt

Mod de preparare

Mai intai am portionat pieptul de pui, partile mai mici cca 400 g le-am folosit pentru snitele coapte, restul de cca 600 g pentru snitelele prajite. Pentru ca pieptul de pui se destrama foarte repede daca il batem direct, folosim o punga de plastic, cu care acoperim bucata de piept si apoi o batem bine. Dupa ce am batut toate bucatile de piept de pui,  am pus ouale intr-un castron, 6 buc am folosit pana la urma, chiar daca in fotografie se vad doar 4, am mai adaugat dupa ca mi-am dat seama ca nu-mi ajunge compozitia pentru toate snitelele. Deci am amestecat ouale cu mustarul, sarea si piperul. Apoi am trecut prin faina pieptul de pui, apoi prin amestecul de ou si mustar si la final prin pesmet. Am asezat snitelele formate in tava tapetata cu hartie de copt, apoi am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, n-am cronometat dupa cat timp le-am intors pe partea cealalta, am incercat sa vad cand sunt rumene pe o parte si apoi le-am intors si pe cealalta parte. Nu dureaza foarte mult coptul lor pentru ca pieptul d epui este o carne care se gateste relativ repede. In restul de amestec de ou si mustar am ras branza de oaie, am ogenizat apoi am pregatit si restul de snitele, folosind aceiasi metoda, trecute prin faina, oua si la final prin pesmet. Le-am prajit in ulei bine  incins, intorcandu-le de pe o parte pe alta cand au inceput sa se rumeneasca frumos. Le-am scos pe servet, sa absoarba surplusul de ulei. Sa aveti pofta si sa va alegeti metoda care va ''coafeaza'' mai bine, coapte sau prajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de pui, copt versus prajit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita din pipote, ficatei de pui si ardei copt

Postat de oanapl

Tocanita din pipote, ficatei de pui si ardei copt

Speli pipotele și ficățeii de pui, le tai în bucăți mai mici și le pui la fiert în apă cu sare (eu le-am pus în vase diferite). Le lași să fiarbă pe jumătate. Scurgi...

Citeste continuarea

Copanele si aripioare de pui crocante

Postat de Dya

Copanele si aripioare de pui crocante

Spargem cele doua oua intr-un bol, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor cu o furculita. Trecem aripioarele si copanelele prin oul batut si apoi prin malai. Le asezam intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2021, 16:49
la 04.07.2021, 17:16
la 04.07.2021, 17:19
Astea nu sunt de refuzat. In nicio varianta...
la 04.07.2021, 17:51
Bune!
la 04.07.2021, 18:02
Io vreau prajit!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking