Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei

Postat de mihaelar63 in Porc
5 Ian 2019 | 2706 vizualizari
Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei

 Sunt fascinata de diversitatea ingredientelor ce pot fi gasite astazi in comert. Bineinteles, la oras < Gasesti mai multe optiuni :D Mi-au atras atentia fulgii de mei pe care i-am si vazut imbracand un snitel. Asta prin extensie, stiind de snitelele cu crusta de fulgi de porumb. Partea buna este ca le-am preparat la cuptor. Am obtinut cea mai crocanta crusta ce am mancat vreodata. Parol ! Daca nu credeti, puteti incerca :D

Ingrediente

  • 600 gr cotlet porc [ de casa ]
  • 150 gr fulgi mei
  • 2 oua [ de casa]
  • boia rosie de ardei
  • usturoi granulat
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui pentru pulverizat

Mod de preparare

  1. Cotletul de porc se prtioneaza si se bate cu batatorul de snitele pe ambele parti .
  2. Eu am portionat 6 bucati generoase .
  3. Se sareaza bucatile de carne si se condimenteaza cu usturoi granulat , piper si boia rosie , pe ambele parti .
  4. Ouale se sparg separat pentru ca sa le puteti verifica prospetimea .
  5. Se bat ouale spuma . Adugati putina sare .
  6. Insiruiti 3 castronase sau farfurii adanci in care aveti puse faina alba , ouale batute si fulgii de mei [ in aceasta ordine ].
  7. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt .
  8. Se incepe cu o bucata de carne care se trece prin faina [ se scutura usor] . Treceti ap-oi felia prin ou batut . La sfarsit se pune in farfuria cu fulgi de mei .
  9. Eu am pus un strat subtire de fulgi in farfuria adanca , Am asezat felia de carne data prin faina si ou . Am presarat pe deasupra fulgi de mei si am apasat usor cu podul palmei .
  10. Se procedeaza la fel cu fiecare felie de cotlet .
  11. Asezati carnea astfel impanata in tava cu hartie de copt .
  12. Pulverizati deasupra usor ulei vegetal .
  13. dati tava la cuptor , foc moderat si o lasati pana snitelele incep sa se rumeneasca .
  14. Eu am lasat la 180 grade, 25 minute , cu7 ventilatie .
  15. Am obtinut cea mai crocanta crusta ce am preparat vreodata .
  16. Serviti snitelele crocante in crusta de mei alaturi de salata , muratura sau garnitura preferata .
  17. Noi am servit alaturi de gogosari marinati .
  18. Snitelele in crusta de mei au un gust placut . Crusta mi-a parut ca aduce usor cu gustul de nuca .
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de fasole boabe cu afumatura

Postat de cristeena20

Mancare de fasole boabe cu afumatura

- Avem nevoie de o bucata de afumatura. Eu am avut carnea de la capul de porc afumata cu urechea, ratul si obrazul. Spalati bine si taiati cubulete.  - Ceapa se taie julien si se pune la...

Citeste continuarea

Jambon imbatat cu Stella Artois

Postat de Constelatialeu

Jambon imbatat cu Stella Artois

Am scos jambonul de la congelator si l-am lasat 1/2 de ora, apoi am pregatit un amestec din condimentele Kotanyi, boia dulce, ulei de masline si apa minerala. Am frecat jambonul inca inghetat, cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2019, 13:19
bune bune
la 05.01.2019, 13:28
la 05.01.2019, 13:36
Ce crustă interesantă!
la 05.01.2019, 13:48
Numai bunătăți pe masa voastră! Bune tareeee...
la 05.01.2019, 13:53
Tare bune, șnițelele, iar crusta crocantă, numai bună de ronțăit separat, înainte...!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking