Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei

Postat de mihaelar63 in Porc
5 Ian 2019 | 2718 vizualizari
Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei

 Sunt fascinata de diversitatea ingredientelor ce pot fi gasite astazi in comert. Bineinteles, la oras < Gasesti mai multe optiuni :D Mi-au atras atentia fulgii de mei pe care i-am si vazut imbracand un snitel. Asta prin extensie, stiind de snitelele cu crusta de fulgi de porumb. Partea buna este ca le-am preparat la cuptor. Am obtinut cea mai crocanta crusta ce am mancat vreodata. Parol ! Daca nu credeti, puteti incerca :D

Ingrediente

  • 600 gr cotlet porc [ de casa ]
  • 150 gr fulgi mei
  • 2 oua [ de casa]
  • boia rosie de ardei
  • usturoi granulat
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui pentru pulverizat

Mod de preparare

  1. Cotletul de porc se prtioneaza si se bate cu batatorul de snitele pe ambele parti .
  2. Eu am portionat 6 bucati generoase .
  3. Se sareaza bucatile de carne si se condimenteaza cu usturoi granulat , piper si boia rosie , pe ambele parti .
  4. Ouale se sparg separat pentru ca sa le puteti verifica prospetimea .
  5. Se bat ouale spuma . Adugati putina sare .
  6. Insiruiti 3 castronase sau farfurii adanci in care aveti puse faina alba , ouale batute si fulgii de mei [ in aceasta ordine ].
  7. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt .
  8. Se incepe cu o bucata de carne care se trece prin faina [ se scutura usor] . Treceti ap-oi felia prin ou batut . La sfarsit se pune in farfuria cu fulgi de mei .
  9. Eu am pus un strat subtire de fulgi in farfuria adanca , Am asezat felia de carne data prin faina si ou . Am presarat pe deasupra fulgi de mei si am apasat usor cu podul palmei .
  10. Se procedeaza la fel cu fiecare felie de cotlet .
  11. Asezati carnea astfel impanata in tava cu hartie de copt .
  12. Pulverizati deasupra usor ulei vegetal .
  13. dati tava la cuptor , foc moderat si o lasati pana snitelele incep sa se rumeneasca .
  14. Eu am lasat la 180 grade, 25 minute , cu7 ventilatie .
  15. Am obtinut cea mai crocanta crusta ce am preparat vreodata .
  16. Serviti snitelele crocante in crusta de mei alaturi de salata , muratura sau garnitura preferata .
  17. Noi am servit alaturi de gogosari marinati .
  18. Snitelele in crusta de mei au un gust placut . Crusta mi-a parut ca aduce usor cu gustul de nuca .
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez

Postat de panacris

Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez

Ceapa și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt se pun în  vasul  aparatului Multicooker, apoi aparatul se conectează la sursa de de curent, se alege din Meniu, programul...

Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu ciolan afumat

Postat de gurita_ta2005

Tocana de cartofi cu ciolan afumat

Bucatelele de carne le punem intr-un ceaun cu ulei e masline la prajit cateva minute. Adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul kapia taiat cuburi si lasam putin sa se caleasca legumele. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2019, 13:19
bune bune
la 05.01.2019, 13:28
la 05.01.2019, 13:36
Ce crustă interesantă!
la 05.01.2019, 13:48
Numai bunătăți pe masa voastră! Bune tareeee...
la 05.01.2019, 13:53
Tare bune, șnițelele, iar crusta crocantă, numai bună de ronțăit separat, înainte...!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking