Snitele din pleurotus in fulgi de mei cu sos de rosii si cartofi natur

Postat de Valclaudia in Mancaruri de legume
22 Apr 2017 | 2963 vizualizari
Snitele din pleurotus in fulgi de mei cu sos de rosii si cartofi natur

Ingrediente

Snitele:

  • 2 oua
  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • sare dupa gust
  • piper macinat
  • ulei pentru prajit
  • 50 gr fulgi de mei

Sosul de rosii:

  • 3 cepe verzi
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 cutie rosii pasate
  • sare si piper dupa gust

Cartofii natur:

  • 5-6 cartofi
  • sare
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
  • fulgi de chili

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi, se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, cca. 20 nimute pana patrunde furculita usor in ei.

Se scurg de apa, se adauga putin ulei de masline, fulgi de chili dupa gust si patrunjel verde.

Pentru sos, spalam ceapa verde, o tocam si o sotam in 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, la foc mic, 5 minute.

Adaugam apoi boabele de mustar si rosiile pasate, lasam la fiert la foc mic, pana obtinem consistenta dorita la sos. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Ciupercile pleutus se spala si li se indeparteaza codita groasa.

Presaram putina sare si le lasam 5-10 minute si lase apa.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie antiaderenta.

Batem ouale cu un praf de sare si putin ulei.

Punem fulgii de mei intr-un castronel.

Trecem ciupercile pleurotus prin ou batut, apoi prin fulgii de mei si le punem la prajit, in uleiul incins.

Lasam sa se rumeneasca pe ambele parti, apoi scoatem snitelele pe o farfurie in care am asezat servetele absorbente, pentru a scapa de uleiul in exces.

Servim snitelele cu sos de rosii si cartofi natur.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele din pleurotus in fulgi de mei cu sos de rosii si cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ratatouille

Postat de cristeena20

Ratatouille

 - Ceapa se taie solzisori si se pune in tigaie la calit cu ulei de masline. Intre timp taiem fasii ardeiul si dupa 5 minute cat ceapa se inmoaie usor pe foc adaugam si ardeiul. Punem la foc...

Citeste continuarea

Rosti de cartofi cu ou posat

Postat de andaoana

Rosti de cartofi cu ou posat

Cartofii si morcovii ii curatam de coaja si ii razuim pe razatoarea mica . II turnam pe un prosop de bucatarie curat si ii asezonam cu sare . Vor lasa apa destul de repede , asa ca strangem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2017, 17:32
Șnițelele de pleurotus sunt o bunătate!
la 22.04.2017, 17:42
la 22.04.2017, 17:47
N-am incercat astfel de snitele dar cred ca sunt delicioase!
la 22.04.2017, 18:42
Interesant
la 22.04.2017, 20:01
Interesant preparat!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking