Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar

Postat de mihaelar63 in Pui
24 Feb 2020 | 2089 vizualizari
Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar

   Am vazut aceasta reteta pe la rusoaice si mi-a placut mult . Dupa doua zile am si experimentat . Am folosit branza  maturata Cheddar , pentru ca de aceasta am avut la indemana . In plus fata de reteta am schimbat condimentarea si modul de folosire al branzei . Am razuit intre snite, rosii si vanata pentru a avea mai multa aderenta .  Sunt foarte incantata de rezultat si gust . O sa mai prepar reteta schimband ingrediente si  cu carne de porc sau dovlecel .

Ingrediente

  • 2 bucati piept de pui far oase sau piele
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura mix oglio, alio e peperoncino[ patrunjel, usturoi, ardei iute-uscate ]
  • 4 linguri faina alba de grau
  • 8 linguri pesmet .
  • ulei pentru prajit
  • 1-2 vinete mici
  • 4 rosii
  • 150 branza maturata Cheddar
  • frunzulite de busuioc verde
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare

  1. Carnea de pui se spala temeinic si se tamponeaza de excesul de umiditate .
  2. Fiecare bucata de piept se im parte in 4 felii.
  3. Pieptul de pui fiind foarte delicat se bate cu batatarul de snitele , cu grija sa nu se rupa .
  4. Nu am folosit tehnica baterii intre doua folii pentru ca nu am dorit sa obtin felii foarte subtiri .
  5. Condimentati cu sare , piper si mixul de oglio , alioe peperoncino .
  6. Buctile de pui se dau prin faina , ouale batute cu lapte si putina sare , apoi prin pesmet .
  7. Prajiti aceste snitele pe ambele parti  in tigaia cu ulei incins .
  8. Nu este nevoie sa prajiti temeinic pana la rumenire . , snitelele vor mai fi coapte impreuna cu rosii si vinete .
  9. Vinetele se spala , se curata doar cateva fasii .
  10. Incercati sa taiti felii subtire de vanata cam de marimea celor de snitel .
  11. Feliile de vinete ,sarate ,se ung cu foarte putin ulei si se prajesc pe ambele parti  in tigaie teflonata .
  12. Evitati prajirea vinetelor in baie de ulei pentru ca acestea il  vor absorbi prea mult .
  13. Spalati , feliati si sarati rosiile .
  14. Transferati snitelele in tava   tapetata cu hartie de copt.
  15. Peste fiecare snitel  razuiti Cheddar , puneti o felie sau doua de vinete , razuiti din nou branza si asezati cate doua felii de rosii .
  16. La sfarsit razuit Cheddar din belsug si dati tava la gratinat la cuptor timp de 10 minute .
  17. La servire incheiati din nou cu Chedar -pentru aspect frumos .
  18. Garnisiti cu frunzulite de busuioc verde .
  19. Serviti aceste snitele gratinate cu garnitura preferata .
  20. Eu am folosit ca garnitura , fasolea verde cu porumb  dulce :https://www.bucataras.ro/retete/fasole-verde-frantuzeasca-cu-porumb-dulce-92441.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Garnitura de cus-cus cu friptura de pui

Postat de mirela0911

Garnitura de cus-cus cu friptura de pui

Mai intai se pune apa impreuna cu condimentele pe foc pentru a fierbe. Intr-o cratita larga se pune uleiul, apoi pastele cus-cus. Se lasa putin sa se prajeasca, apoi se toarna apa fierbinte...

Citeste continuarea

Chiftelute cu sos si taitei de casa

Postat de RuxyRux

Chiftelute cu sos si taitei de casa

Carnea se toaca impreuna cu ceapa si verdeata, se adauga,  uleiul, oul si usturoiul si se potriveste de sare. Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza chiftelutele. Intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2020, 13:09
la 24.02.2020, 13:15
la 24.02.2020, 14:08
Faină mâncărică...!
la 24.02.2020, 14:19
exact pe gustul meu
la 24.02.2020, 14:31

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking