Socata reteta bunicii, cu ghimbir

Postat de amalia01 in Sirop / Compot
1 Iun 2016 | 4358 vizualizari
Socata reteta bunicii, cu ghimbir

Socata reteta bunicii Va spuneam eu despre beneficiile socului la reteta de sirop de soc. Si cum este sezonul frumoaselor si aromatelor flori m-am gandit sa reinventez reteta de socata. In acest sens, am inlocuit traditionala drojdie cu ghimbirul, care este sanatos si amplifica efectul socului, avand si un plus de aciditate naturala fara fermentatie.

Ingrediente

  • Socata reteta bunicii
  • 5 l apa
  • 8 flori de soc
  • 2 lamai
  • 100 g ghimbir
  • 100 g zahar Green Sugar/ 100 g miere/ 100 g zahar

Mod de preparare

Socata reteta bunicii

 Intr-un borcan de 5l punem cele 8 flori de soc, zeama de la lamaile stoarse  si cojile ramase bine spalate. 

Adaugam zaharul si ghimbirul curatat si taiat rondele subtiri, de cca 2-3 mm.

Lasam totul la macerat, la soare, timp de 48 de ore. Amestecam din cand in cand, pentru a potenta aromele.

Strecori sucul si il pui la frigider.

Pentru un plus de savoare , servesti socata cu felii de lamaie, frunze de menta si capsuni inghetate( in loc de cuburi de gheata).

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii, cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Compot de visine

Postat de Dya

Compot de visine

Curatam visinele de codite, le spalam in mai multe ape si le inlaturam pe cele lovite. Umplem fiecare borcan cu visine, cam pana la jumatatea acestuia (eu am pus putin peste, intrucat imi place...

Citeste continuarea

Sirop din petale de trandafiri

Postat de panacris

Sirop din petale de trandafiri

Trandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2016, 21:23
la 01.06.2016, 21:51
la 01.06.2016, 21:55
Mmmm...
la 01.06.2016, 23:37
buna
la 02.06.2016, 01:24

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking