Socata reteta bunicii, suc din flori de soc

Postat de diana_k in Sirop / Compot
9 Mai 2014 | 21509 vizualizari
Socata reteta bunicii, suc din flori de soc

 Socata reteta bunicii

Ingrediente

  • Socata reteta bunicii
  • 10 flori de soc
  • 4,5 l apa
  • 600g zahar
  • 1 lamaie mare
  • 10g drojdie proaspata

Mod de preparare

 Socata reteta bunicii

Alegem flori de soc bine inflorite, le spalam usor sub jet de apa, le scuturam de eventualele gaze si alte impuritati,  le punem la scurs intr-o sita, apoi le aseazam intr-un borcan de 5 litri impreuna cu lamaia taiata felii.  

Zaharul il punem la caramelizat intr-o cratita la foc mic, cand prinde o culoare frumoasa maronie de chihlimbar dam cratita deoparte si amestecam pana se topesc toate cristalele de zahar.  Stingem caramelul cu apa rece, aproximativ un litru.

  Turnam siropul in borcan, completam cu apa rece, adaugam drojdia sfaramata. Atentie nu umpleti borcanul pana sus cu apa pentru ca sucul v-a fermenta  si riscati sa curga lichidul pe afara!  

Acoperim borcanul si il punem la soare pentru doua-trei zile, in functie si de temperatura de afara. Din cand in cand amestecam si gustam sucul.  

Cand incepe sa fermenteze, sa bolboroseasca si a ajuns la un gust placut, usor acidulat  strecuram sucul si il turnam in sticle.  Se pastreaza la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii, suc din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Nectar de capsuni

Postat de rocsi_1612

Nectar de capsuni

Mai intai pregatiti sticlutele de 330 ml. Le spalati bine cu apa fierbinte, inclusiv capacele si le puneti la scurs. Spalati bine capsunile, cu apa rece. Le lasati la scurs putin, intr-o sita....

Citeste continuarea

Nectar de mere cu menta

Postat de Ina

Nectar de mere cu menta

Spalam merele si le feliem, indepartand codita si cotorul.  Feliile se pun intr-o oala mare , turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca ele isi vor lasa si sucul propriu ) si punem la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2014, 13:30
Buna ,buna...au inceput sa infloreasca socul..
la 09.05.2014, 13:34
Am vazut astazi in piata flori de soc,dar vanzatoarea era asa de tuciurie,ca n-amstiut cum sa fug mai repedeE foarte buna!
la 09.05.2014, 13:35
N-am mai baut de muuuult, ce buna este
la 09.05.2014, 13:41
la 09.05.2014, 13:44

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking