Soia in crusta de mei cu pilaf si conopida

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
6 Mai 2016 | 3009 vizualizari
Soia in crusta de mei cu pilaf si conopida

Mancare de post

Ingrediente

  • 150 gr. felii de soia 1/2 cana apa plata
  • 1 lingurita vegeta de legume
  • 3 linguri rase de faina alba
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1/2 cana apa plata
  • 4-5 linguri fulgi de mei
  • ulei pentru prajit
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 conopida mica
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 borcan radacinoase conservate
  • 1 cana orez
  • 3 cani apa plata
  • verdeata proaspat tocata

Mod de preparare

Pentru inceput preparam snitelele din soia: punem la foc mic intr-o craticioara 1/2 cana apa plata in care adaugam feliile de soia si 1 lingurita vegeta de legume. Lasam la fiert pana se absoarbe toata apa in bucatile de soia.

Din 1/2 cana apa plata+faina+turmeric+patrunjel uscat preparam un amestec omogen intr-un castron.

Punem ulei la incins in tigaie, apoi trecem feliile de soia prin amestecul obtinut mai devreme, apoi prin fulgi de mei si le punem la prajit la foc iute pana obtinem o crusta crocanta pe ambele parti.

Scoatem snitelele pe hartie absorbanta de bucatarie.

Conopida o spalam so o oparin in apa clocotita cu sare, cca 10 minute.

Desprindem apoi buchetelele de conopida de pe cotor si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Ceapa si ardeiul se curata si se spala sub jet de apa rece.

Ceapa o tocam, ardeiul il taiem bucatele si le punem apoi impreuna la sotat in ulei de masline pentru 2-3 minute.

Adaugam legumele conservate din borcan, lasam sa se gateasca la foc mic inpreuna cu ceapa si ardeiul cateva minute.

Adaugam orezul clatit in apa rece, apoi o cana cu apa si amestecam din cand in cand sa nu se prinda orezul de cratita.

Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi punem pe rand si celelalte doua cani cu apa pana se umfla orezul si pilaful capata consistenta dorita.

La final adaugam in pilaf si buchetelele de conopida.oprim focul si presaram verdeata proaspata.

Servim pilaful cu snitele crocante de soia.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Soia in crusta de mei cu pilaf si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Hummus de linte rosie cu pasta de caju

Postat de merisor67

Hummus de linte rosie cu pasta de caju

Punem apa la fiert cu puțină sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm lintea. O lăsăm să fiarbă până este bine hidratată și absoarbe aproape toată apa. Apoi o...

Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de mitinita

Cartofi taranesti

Se fierb cartofii. Cand au fiert, se lasa sa se raceasca si se decojesc. Cartofii se dau pe razatoare. Ceapa se curata si se taie. Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a infierbantat, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2016, 18:58
Esti foarte inventiva Claudita!!
la 06.05.2016, 19:00
Daaa, face niste combinatii...
la 06.05.2016, 19:01
la 06.05.2016, 19:51
Bun bun
la 06.05.2016, 20:00
Super gustos!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking