Somn cu cartofi, rosii si busuioc

Postat de mihaelar63 in Peste
8 Mai 2018 | 3397 vizualizari
Somn cu cartofi, rosii si busuioc

 Somnul are o carne gustoasa si foarte alba. Imi place sa-l prepar proaspat la cuptor impachetat in hartie de copt ,,en papillote" cum spun francezii. Astfel pregatit prin inabusire, aromele intra bine in carne.

Ingrediente

  • 1 Kg somn proaspat
  • 6 cartofi mari
  • 4 fire usturoi verde
  • 4 linguri ulei masline
  • 3 rosii
  • 1 lingura mix uscat de usturoi , patrunjel , chili
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • 1/4 lingurita chimen pudra
  • busuioc verde
  • sare roz de Himalaya
  • piper cu lamaie

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati cartofii, rosiile, usturoiul si busuiocul.
  2. Cartofii se taie felii rotunde si usturoiul rondele mici.
  3. Curatati si spalati somnul.Eu am lasat o bucata de lungimea tavei, restul am taiat rondele.
  4. Se ia o folie de hartie pentru copt suficient de mare pentru a impacheta toat preparatul.
  5. Truc Jamie Oliver : folia de copt se mototoleste si se uda. Pentru inceput mancarea se va gati inabusita la aburi. Astfel aromele vor patrunde foarte bine in peste si legume. Acest procedeu se poate aplica si altor tipuri de carne.
  6. Cartofii se sareaza si se amesteca cu putin usturoi si jumatate din ulei.
  7. Sarati pestele si-l condimentati { piper cu lamaie, boia afumata, chimen, mix oglie e alio ]
  8. Asezati hartia de copt umezita in tava, distribuiti cartofii si asezati pestele.
  9. Deasupra distribuiti rosii feliate, busuioc verde maruntit si stropiti cu restul de ulei de masline.
  10. Se impacheteaza bine toate in hartia de copt si se da la cuptor 20 minute. Eu am pus la cuptorul electric coacere 3D la 250 grade C .
  11. La sfarsitul prepararii, desfaceti cu atentie preparatul sa nu va ardeti (are acumulat abur fierbinte).
  12. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  13. La servire improspatati preparatul cu felii rosii, rondele usturoi si frunzulite de busuioc verde.

                Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn cu cartofi, rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

Postat de cristeena20

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

Pestele bacalhau e un peste cod sarat si uscat , care se tine la inmuiat in apa rece in prelabil 1-2 zile, sch8imbandu-se apa de mai multe ori. Bucatile de peste vor creste si se pot folosi pe...

Citeste continuarea

Avat cu unt si lamaie

Postat de mihaelar63

Avat cu unt si lamaie

 Avatul se curata, se spala si se portioneaza. Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 08.05.2018, 08:03
la 08.05.2018, 08:30
Ce culori frumoase și îmbietoare...!
la 08.05.2018, 08:34
la 08.05.2018, 08:43
Bună mancarica!🌹
la 08.05.2018, 09:02
Ce culori....

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking