Somn pane, in sos tomat si usturoi

Postat de Ina in Peste
7 Iul 2011 | 8233 vizualizari
Somn pane, in sos tomat si usturoi

N-am cuvinte.......

Ingrediente

  • 8 bucati de somn
  • 5 oua
  • 200 g pesmet
  • sare
  • piper
  • sos tomat  cu usturoi

Mod de preparare

Dupa ce curatam si portionam pestele, spalam bine bucatile si  le scurgem de apa. Presaram putina sare, lasam 10 minute, apoi scurgem  lichidul lasat de bucatile de peste , presand in palme fiecare bucata de peste.

Batem ouale cu un praf de sare si piper. Trecem bucatile de peste prin pesmet, apoi prin ou si iar pesmet, lasand fiecare bucata la zvantat, cca. 5 minute ( pesmetul va absorbi oul si se va usca, formand o crusta in jurul feliilor de peste ) 

Prajim pestele in tigaia Dry Cooker ( se poate si in ulei, dar eu prefer varianta fara ), dupa ce mai trecem odata bucatile prin ou batut. Scoatem bucatile de peste pe un prosop de hartie, pentru a absorbi surplusul de grasime.

Servim pestele cald, alaturi de sos tomat cu usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn pane, in sos tomat si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Postat de AdrianUdrea

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Tonul se scurge bine de ulei si se amesteca cu heringul tocat marunt. Castraveciorii se toaca in cuburi mici, cat de mici, apoi se scurg bine de zeama, presandu-i in maini. Ceapa se curata...

Citeste continuarea

Saramura de peste

Postat de simona72

Saramura de peste

Curatam pestele de solzi si intestine. Ii spalam bine cu apa din abundenta. Daca sunt mai mici le puteti lasa capetele si cozile (da mai bine), dar daca sunt mai mari si nu va incap pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2011, 16:56
foarte bine a iesit si sosul e super asa o bucatica de test vreau si eu
la 07.07.2011, 16:58
de test? Eu te servesc cu una, de pofta
la 07.07.2011, 17:00
bun
la 07.07.2011, 17:12
ce bunatate
la 07.07.2011, 17:27
ino, arata bine bre

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking