Somon cu arome chinezesti in supa aromata

Postat de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver
11 Sep 2015 | 2176 vizualizari
Somon cu arome chinezesti in supa aromata

Ingrediente

  • Pentru somon:
  • 4 bucati file de somon cu piele, fara oase
  • o bucata de 2 cm ghimbir proaspat, decojit
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 chili
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 lime
  • mix 5 mirodenii chinezesti
  • Pentru supa de taitei:
  • 4 fire ceapa verde, taiate rondele
  • 2 chili, tocati
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • o bucata de 2 cm ghimbir proaspat, decojit, ras
  • 1 lingurita mix 5 mirodenii chinezesti
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 900 ml supa de pui bio
  • 200 grame sugar snaps(mazare pastai)
  • 200 grame taitei
  • sos de soia

Mod de preparare

Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si maruntesc ghimbirul, chili, usturoiul, ceapa, sosul de soia si sucul de lime pana se obtine un sos omogen. Se toarna intr-o tava relativ mica, in care sa incapa bucatile de peste si sa nu mai ramana mult spatiu. In acest mod, bucatile de peste fierb in sos si pielea devine crocanta. 

 Se taie bucatile de peste din loc in loc, pe partea cu piele. Se presara sare, piper si mix de mirodenii chinezesti si se stropesc cu putin ulei de masline. Se aseaza in tava cu sos si se introduce aceasta in cuptorul preincalzit la 250 de grade Celsius, unde va ramane pentru 18 minute. 

Intr-o cratita se incalzeste putin ulei si se adauga ceapa verde si chili, apoi ghimbirul si usturoiul. Dupa cateva minute se adauga mixul de condimente si amidonul. Se amesteca, apoi se adauga supa si mazarea. Se aduce la punctul de fierbere si se adauga sos de soia, daca este nevoie. Se adauga taiteii, se acopera si se lasa la fiert cateva minute. 

Se serveste supa, impreuna cu bucatile de somon si sosul in care a fost gatit somonul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu arome chinezesti in supa aromata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Lipii jamaicane by Jamie Oliver

Postat de Ksenya

Lipii jamaicane by Jamie Oliver

Din ingredientele de mai sus formam o coca elastica . Cand avem gratarul disponibil si incins,formam 7 bile. Luam cate una si o intindem pe o planseta tapetata cu faina cu ajutorul sucitorului, de...

Citeste continuarea

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Postat de Corina33

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Intr-o cratita se pune la fiert apa cu sare pentru gnocchi. In alta cratita sau tigaie se pun rosiile uscate taiate cubulete cu usturoiul si uleiul de pe ele, la incins. Se scoate carnea din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2015, 22:14
interesant Incerc sa-mi imaginez gustul si cred ca as servi cu placere
la 11.09.2015, 23:03
Interesant!
la 11.09.2015, 23:50
la 11.09.2015, 23:54
bun
la 12.09.2015, 07:30
interesant

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking