Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde

Postat de Satisfyyourcravings in Somon
27 Feb 2013 | 5831 vizualizari
Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde

Un preparat sofisticat, dar foarte rapid şi uşor de făcut. Tăițeii completează perfect aroma peștelui, iar culorile din farfurie sunt o adevărată simfonie. Eu am tăiat una dintre bucățile de pește în două pentru că mi se părea prea mare. De aceea în imagini par a fi 3 bucăți.

Ingrediente

  • Pentru somon:
  • 2 bucăţi de somon proaspăt cu piele
  • 1 1/2 linguri de pastă miso light (pastă de soia cu orez)
  • 1 lingură miere
  • 1 linguriță ulei de susan
  • puțin ulei de floarea soarelui
  • Pentru tăiței:
  • 150 grame tăiţei cu ceai verde
  • sucul de la 1/2 lime
  • sare
  • 20 grame alune caju
  • 1 fir de ceapă verde tăiată rondele

Mod de preparare

Se amestecă miso cu mierea și uleiul de susan.

Într-un wok se încălzește uleiul de floarea soarelui. Se adaugă bucățile de somon, cu pielea în jos și se apasă ușor pe toată lungimea pentru a-și păstra forma. Se prăjesc pe ambele părți maxim un minut, până devin roz. 

Se așează bucățile într-o tavă. Se unge partea fără piele a fiecărei bucăți de pește cu mixul de miso, astfel încât să fie acoperite complet. 

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, unde vor sta 5 minute. 

Între timp, se fierb tăițeii în apă cu sare pentru 6 minute. Se scurg și se amestecă cu sucul de lime, alunele caju și o partea din ceapa verde, păstrând restul pentru decor. 

Se așează tăițeii pe o farfurie, iar deasupra bucata de pește. Se ornează cu ceapă verde și se servește fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Portofele cu somon afumat si ricotta (Reteta video)

Postat de Papalapap

Portofele cu somon afumat si ricotta (Reteta video)

Întinde ruloul de foietaj și, cu un pahar cu diametrul de 4 cm, decupează cercuri (1). Așază-le într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt (2) și apoi unge-le cu...

Citeste continuarea

Medalion de somon in crusta de ierburi

Postat de Bunica

Medalion de somon in crusta de ierburi

Intr-un castron se pun:pesmetul,patrunjelul tocat marunt,coaja de lamaie,sare,piper,ierburile  italiene,catelul de usturoi tocat marunt si uleiul de masline.Se amesteca bine. Medalionul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2013, 11:58
la 27.02.2013, 11:59
Ce culoare minunată are somonul. Şi tăiţeii sunt deosebiţi. Felicitări Adriana!
la 27.02.2013, 12:01
ce aroma trebuie sa aiba ! dar unde gasesc pasta miso ?
la 27.02.2013, 12:18
la 27.02.2013, 12:21
gustos

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking