Somon tropical

Postat de RuxyRux in Somon
9 Oct 2012 | 9011 vizualizari
Somon tropical

Pentru o cina rafinata poate fi alegerea perfecta...

Ingrediente

  • 2 medalioane de somon proaspat
  • marinata:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 30 ml vin rosu( demidulce)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • o lingura de busuioc
  • sare de mare
  • sosul tropical:
  • 1 mango mic
  • 1 banana
  • 1 portocala
  • 2 felii de ananas
  • 75 ml lapte de cocos
  • 2 smochine
  • 2 bucati fructul pasiunii
  • coaja de la o lime
  • o crenguta de rozmarin
  • sare de mare
  • piper verde macinat

Mod de preparare

Se spala medalioanele de somon si se zvanta, apoi se pun la marinat in amestecul special de marinata. se lasa minim o ora la rece.

Intre timp se amesteca la blender sucul de la o portocala cu o felie de ananas , laptele de cocos si banana.

Smochinele se curata si se feliaza, felia de ananas se taie in cubulete( dupa ce am scos miezul tare), pulpa de fructul pasiunii se scoate cu o lingurita din interior.

Se rade lime si se obtine coaja.

Se ia un vas si se pune baza din sucul pregatit( o parte), apoi se aseaza somonul. Deasupra se pun fructele si apoi se mai toarna din suc( o parte). Adaugam si coaja de lime, un praf de sare, un praf de piper verde  apoi se orneaza cu crenguta de rozmarin.

Se introduce vasul in cuptorul incins la 200 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute.

Pentru ca eu prefer somonul putin mai rumenit intotdeauna scot din sos intr-un vas special dupa 30 de minute si apoi il las descoperit sa se rumeneasca inca 10 sau 15 minute iar sosul il servesc deasupra.

E un deliciu....minunat!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon tropical" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (74)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Postat de Mihaela11_jo

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament si se asezoneaza cu sare si piper. Se pun in mixer cele 2 feluri de mustar,rozmarinul,sucul si...

Citeste continuarea

Rasfat cu somon

Postat de RuxyRux

Rasfat cu somon

Somonul spalat si zvantat se taie in bucati. Intr-o tigaie incingem uleiul, topim in el untul, adaugam ghimbirul razuit pe razatoarea fina si usturoiul zdrobit. Dupa un minut, punem mustarul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2012, 23:14
eu sunt prima, am luat somonul, am plecat
la 09.10.2012, 23:14
Iau pentru mama ca eu nu servesc
la 09.10.2012, 23:15
o minunatie!
la 09.10.2012, 23:15
rocsi,da te crezi la cantina?))))))))))))))
la 09.10.2012, 23:15
Zamfira... pofta bunaaa si somn usor banuiesc ca la nani pleci...multumesc!

Vezi toate comentariile (74)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking