Ingrediente
- Pentru somon:
- 2 bucăţi de somon proaspăt cu piele
- 1 1/2 linguri de pastă miso light (pastă de soia cu orez)
- 1 lingură miere
- 1 linguriță ulei de susan
- puțin ulei de floarea soarelui
- Pentru tăiței:
- 150 grame tăiţei cu ceai verde
- sucul de la 1/2 lime
- sare
- 20 grame alune caju
- 1 fir de ceapă verde tăiată rondele
Mod de preparare
Se amestecă miso cu mierea și uleiul de susan.
Într-un wok se încălzește uleiul de floarea soarelui. Se adaugă bucățile de somon, cu pielea în jos și se apasă ușor pe toată lungimea pentru a-și păstra forma. Se prăjesc pe ambele părți maxim un minut, până devin roz.
Se așează bucățile într-o tavă. Se unge partea fără piele a fiecărei bucăți de pește cu mixul de miso, astfel încât să fie acoperite complet.
Se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, unde vor sta 5 minute.
Între timp, se fierb tăițeii în apă cu sare pentru 6 minute. Se scurg și se amestecă cu sucul de lime, alunele caju și o partea din ceapa verde, păstrând restul pentru decor.
Se așează tăițeii pe o farfurie, iar deasupra bucata de pește. Se ornează cu ceapă verde și se servește fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|