Somon cu sparanghel in crusta de aluat

Postat de oanapl in Somon
25 Apr 2017 | 4348 vizualizari
Somon cu sparanghel in crusta de aluat

Delicii de Paste Va invit sa incercati o reteta delicioasa pe care eu am vazut-o pe blogul Alinei Chirita.

Ingrediente

  • 1 file de somon
  • 450 grame sparanghel
  • 30 ml smantana
  • 1/2 legatura marar tocat
  • coaja de la o lamaie
  • pentru aluat:
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 varf cutit de sare

Mod de preparare

Cerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider, pentru o ora.
Cureti fileul de somon de piele si de oase.
Intr-o cratita, pui la fiert apa cu sare. Cand apa clocoteste pui sparanghelul curatat si il fierbi 3-5 minute, atat cat sa se inmoaie putin, dar sa ramana crocant. Cu ajutorul unei palete, scoti sparanghelul intr-un bol cu apa rece si gheata (pentru a pastra culoarea sparanghelului cat mai verde). Dupa 2 minute, il scoti si il lasi sa se scurga bine.
O parte din sparanghel il folosesti pentru umplerea preparatului si o parte pentru piureul de sparanghel (cam un sfert din cantitatea de sparanghel).
(Ca sa te orientezi mai usor, poti aranja deasupra fileului de somon betele de sparanghel, astfel vei vedea exact de cate ai nevoie.)
Ce ramane, folosesti pentru piureul de sparanghel. Tai marunt sparanghelul pe care l-ai oprit pentru piure si il pasezi cu blenderul. Adaugi smantana, mararul tocat, coaja de lamaie, sare si piper dupa gust. Omogenizezi foarte bine compozitia.
Imparti aluatul in 2 parti  si intinzi prima foaie.

 Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezi o foaie de aluat si o ungi cu ou batut. Peste foaie, asezi fileul de somon bine tamponat de apa, presari sare si piper. Ungi toata suprafata fileului de somon cu piureul de sparanghel, iar peste acesta asezi tulpinile de sparanghel. Acoperi fileul cu cealalta foaie de aluat, sigilezi bine marginile si le presezi cu o furculita. Ungi aluatul cu ou batut si intepi cu furculita in cateva locuri pentru a permite aburului sa iasa.
Introduci tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C si coci pana se rumeneste, aproximativ 35-40 de minute.
Cand este gata, scoti tava din cuptor si lasi sa se raceasca putin, inainte de a portiona.
Pentru garnitură, am folosit 5 tulpini de sparanghel, pe care le-am oparit 2 minute, le-am scos in apa cu gheata, apoi le-am lasat la scurs. Am tamponat bine excesul de apa, apoi le-am pus pe gratarul incins pentru 2-3 minute pe ambele parti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sparanghel in crusta de aluat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Somon la gratar cu sos de lamaie

Postat de timea

Somon la gratar cu sos de lamaie

Asezam o tigaie grill pe foc si punem in ea o lingurita de ulei de masline sau cum am pus eu o lingurita de ulei de masline cu piper rosu. Ungem tigaia folosind o pensula. Bucata de peste o...

Citeste continuarea

Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar

Postat de rocsi_1612

Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar

Spalam bucatile de somon si le tamponam cu un servet de bucatarie. Uleiul de masline il amestecam cu sare, piper alb, boiaua de ardei, catelul de usturoi curatat si taiat feliute. Punem bucatile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2017, 14:01
Nu imi place pestele, dar asta arata deliciiios 😍😍
la 25.04.2017, 14:09
Arată foarte bine!
la 25.04.2017, 14:09
Multumesc!
la 25.04.2017, 14:57
la 25.04.2017, 15:43

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking