Ingrediente
- Somon file 2 bucăți, cca. 400 g.
- Ulei de măsline 2 linguri,
- Placă de sare de la Praid (e bună și cea de Himalaya),
- Lămâie 1 bucată,
- Busuioc 1 fir,
- Rosmarin 1 fir.
Mod de preparare
File-urile de somon, stropite cu puțin ulei de măsline, se pun la gătit, atenție cu pielea în jos, pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute.
După cca. 10 minute, bucățile de somon se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de măsline, se adaugă mirodeniile, busuiocul și rosmarinul, feliile de lămâie și se mai lasă la gătit încă 10 minute la 200 grade.
Somonul se servește după gustul fiecăruia cu lămâie sau mujdei ;), pâine, mămăligă sau cartofi natur cu sos de capere.
Am reușit să-i fac și pe Zmeișori să guste, așa o mica bucățică, de dragul meu! 😉
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon gatit simplu, pe pat de sare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|