Ingrediente
- 2 bucăți de somon cu piele
- 1 lingură mix de semințe (dovleac, floarea soarelui și pin)
- 1 lingurița semințe cumin
- 1 lingurița cardamom măcinat
- 2 linguri iaurt
- 2 lingurițe ulei de cocos
- sare
- felii de lămâie pentru servit
Mod de preparare
Într-o tigaie, se prăjesc semințele până își schimbă ușor culoarea. Se scot pe o farfurie și se lasă la răcit.
Se prăjesc și semințele de cumin, maxim un minut. Se scot pe o farfurie.
Folosind un robot de bucătărie se amestecă și se macină nu foarte mărunt semințele, cuminul, cardamomul și sare.
Cu ajutorul unei pensule, se unge partea fără piele a fiecărei bucăți de somon. Se presară mixul de semințe deasupra și se apasă ușor pentru ca acestea să se lipească.
Se încălzește uleiul de cocos într-o tigaie. Se adaugă somonul cu pielea în jos. Se prăjesc 3 minute. Se întorc bucățile și se introduce tigaia în cuptorul preîncălzit la 218 grade. Se gătesc 3-5 minute în funcție de grosime. Se servesc cu felii de lămaie.
Eu am ales și sparanghel gătit la aburi pentru garnitură.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon în crustă de semințe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|