Ingrediente
- somon proaspat( 1-2 bucati)
- 3-4 linguri de seminte decorticate de canepa( pe care le gasiti la Plafar)
- 1 -2 linguri de ulei de masline
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare
- sare grunjoasa pentru patul de sare( optional)
Pentru salata: Reteta originala prevede untisor si fenicul.
- salata verde
- spanac
- ceapa verde
- morcov
- rosie
Sosul:
- 1 lingura de mustar
- 1 lingurita de hrean
- zeama de la 1/4 de lamaie
- o cescuta de zeama de portocala( 1/2 portocala zemoasa)
- 3 linguri otet balsamic( eu am pus otet de zmeura)
- sare dupa gust
- 2-3 lingurite de iaurt( eu mi-am permis o mica abatere de la ce am avut in gand pentru sos si am pus smantana)
- piper
Mod de preparare
Se condimenteaza somonul( spalat) si se unge cu uleiul de masline apoi se da pe partea carnoasa prin semintele de canepa.
Eu am pregatit un pat de sare pe care am asezat somonul. Se poate pune si direct pe o foaie pergament in tava sau chiar intr-o tava unsa cu ulei de masline.
Se coace pentru 30-40 de minute la 200 grade sau in functie de gustul fiecaruia.
Se toaca salata, spanacul, ceapa, morcovul se da pe razatoare, rosiile se taie dupa dorinta si amesteca cu sare dupa gust.
Sosul:
Se amesteca toate ingredientele apoi se condimenteaza dupa gust.
Eu am servit somonul pe patul de salata iar deasupra sosul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de seminte de canepa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (51)
|