Somon in crusta de seminte de canepa

Postat de RuxyRux in Somon
11 Feb 2012 | 5224 vizualizari
Somon in crusta de seminte de canepa

Izvor de inspiratie pentru aceasta reteta deosebita mi-a fost Dr.Oz pe care il admir foarte tare...eu mi-am pus putin amprenta in functie de ingredientele avute in casa si de gustul personal...

Ingrediente

  • somon proaspat( 1-2 bucati)
  • 3-4 linguri de seminte decorticate de canepa( pe care le gasiti la Plafar)
  • 1 -2 linguri de ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
  • sare grunjoasa pentru patul de sare( optional)

Pentru salata: Reteta originala prevede untisor si  fenicul.

  • salata verde
  • spanac
  • ceapa verde
  • morcov
  • rosie

Sosul:

  • 1 lingura de mustar
  • 1 lingurita de hrean
  • zeama de la 1/4 de lamaie
  • o cescuta de zeama de portocala( 1/2 portocala zemoasa)
  • 3 linguri otet balsamic( eu am pus otet de zmeura)
  • sare dupa gust
  • 2-3 lingurite de iaurt( eu mi-am permis o mica abatere de la ce am avut in gand pentru sos si am pus smantana)
  • piper

Mod de preparare

Se condimenteaza somonul( spalat) si se unge cu uleiul de masline apoi se da pe partea carnoasa prin semintele de canepa.

Eu am pregatit un pat de sare pe care am asezat somonul. Se poate pune si direct pe o foaie pergament in tava sau chiar intr-o tava unsa cu ulei de masline.

Se coace pentru 30-40 de minute la 200 grade sau in functie de gustul fiecaruia.

Se toaca salata, spanacul, ceapa, morcovul se da pe razatoare, rosiile se taie dupa dorinta si amesteca cu sare dupa gust.

Sosul:

Se amesteca toate ingredientele apoi se condimenteaza dupa gust.

Eu am servit somonul pe patul de salata iar deasupra sosul.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de seminte de canepa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Somon la gratar cu sos de lamaie

Postat de timea

Somon la gratar cu sos de lamaie

Asezam o tigaie grill pe foc si punem in ea o lingurita de ulei de masline sau cum am pus eu o lingurita de ulei de masline cu piper rosu. Ungem tigaia folosind o pensula. Bucata de peste o...

Citeste continuarea

Medalion de somon in crusta de ierburi

Postat de Bunica

Medalion de somon in crusta de ierburi

Intr-un castron se pun:pesmetul,patrunjelul tocat marunt,coaja de lamaie,sare,piper,ierburile  italiene,catelul de usturoi tocat marunt si uleiul de masline.Se amesteca bine. Medalionul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2012, 21:34
Ruxy astazi este ziua somonului,super prazentat,as servi si io
la 11.02.2012, 21:35
Serveste Crisssss...la mine e toata ziua ziua somonului
la 11.02.2012, 21:35
la cat este de bun ,nu ma mir
la 11.02.2012, 21:36
Puuup
la 11.02.2012, 21:37
si io puuuup,asa canepit cum este nu ii este frig

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking