Ingrediente
- Avem nevoie pentru fiecare persoana de
- 2 inele de somon proaspat ( se poate folosi si congelat daca nu gasiti proaspat),
- 3 cartofi mici pentru o persoana
- 200 grame de iaurt gras,
- o lingura smantana,
- sare,
- piper,
- condimente pentru peste,
- verdeata tocata marunt ( eu am pus coriandru si ciboulette ….se poate inlocui cu cozi de ceapa verde maruntite fin) ,
- un catel de usturoi zdrobit.
Mod de preparare
Pregatim inelele se somon codimentandu-le bine cu sare, piper, condimente pentru peste ( mie imi plac cele din comert ca au si ceva acrisor in ele si dau un gust excelent la orice peste ) .
Ideal este sa il condimetam din timp si sa stea la frigider cateva ora asa ca sa se imbibe de arome. Sosul l-am preparat din iaurt gras, amestecat cu o lingura de smantana, sare, piper,verdeturi tocate fin si un catel de usturoi zdrobit. De ceva vreme folosec numai usturoiul cumparat de la magazinele Bio, e singurul cara parca mai are gust….
Am pregatit somonul la gratar dar nu in tigaia de gratar si intr-o tigaie de tefal fara striatii sa nu iasa dungat. Se prajeste la foc mic, fara ulei, intoracandu-l din cand in cand cu o pensa de plastic , pana este bine patruns de foc. L-am servit cu cartofi copti in cuptor, crepati si umpluti si sos de iaurt. Am facut pentru decor o floare din morcov taiat fin si gata masa: simplu de realizat si delicioasa, va servesc cu o portie :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|