Somon la gratar cu cartofi copti

Postat de Sylvia in Somon
15 Feb 2010 | 21660 vizualizari
Somon la gratar cu cartofi copti

Va propun azi acest fel de mancare delicios si usor de preparat. Tocmai am cumparat un somon mare si l-am portionat si am executat aceasta reteta lejera.

Ingrediente

  • Avem nevoie pentru fiecare persoana  de
  • 2 inele de somon proaspat ( se poate folosi si congelat daca nu gasiti proaspat),
  • 3 cartofi mici pentru o persoana 
  • 200 grame de iaurt gras,
  • o lingura smantana,
  • sare,
  • piper,
  • condimente pentru peste,
  • verdeata tocata marunt ( eu am pus coriandru si ciboulette ….se poate inlocui cu cozi de ceapa verde maruntite fin) ,
  • un catel de usturoi zdrobit.

Mod de preparare

Pregatim inelele se somon codimentandu-le bine cu sare, piper, condimente pentru peste ( mie imi plac cele din comert ca au si ceva acrisor in ele si dau un gust excelent la orice peste ) .

Ideal este sa il condimetam din timp si sa stea la frigider cateva ora asa ca sa se imbibe de arome. Sosul l-am preparat din iaurt gras, amestecat cu o lingura de smantana, sare, piper,verdeturi tocate fin si un catel de usturoi zdrobit. De ceva vreme folosec numai usturoiul cumparat de la magazinele Bio, e singurul cara parca mai are gust….

Am pregatit somonul la gratar dar nu in tigaia de gratar si intr-o tigaie de tefal fara striatii sa nu iasa dungat. Se prajeste la foc mic, fara ulei, intoracandu-l  din cand in cand cu o pensa  de plastic , pana este bine patruns de foc. L-am servit cu cartofi copti in cuptor, crepati si umpluti si sos de iaurt. Am facut pentru decor o floare din morcov taiat fin si gata masa: simplu de realizat si delicioasa, va servesc cu o portie :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Medalion de somon la gratar

Postat de ela

Medalion de somon la gratar

Pregatim marinata:punem intr-un castron uleiul de masline,zeama de lamaie,usturoiul si condimentele(fiecare stie cum mananca de condimentat ) si amestecam bine totul. Punem pestele intr-un vas...

Citeste continuarea

Chiftelute din somon

Postat de simona72

Chiftelute din somon

Taiem bucata de peste in cuburi si o tocam/maruntim in robotul de bucatarie. Bagheta, eu am avut o bagheta uitata afara care s-a uscat in 2 zile, se pune in apa calduta pentru 2-3 minute, pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2010, 11:20
deliciooooooooooos... eu asa manca peste non-stop, mai ales somon bun bun
la 16.02.2010, 11:39
Eu sunt fan peste.Somonul tau arata foarte bine si eu as manca numai peste,dar se spune ca daca mananci doar peste ingrasa.
la 16.02.2010, 13:17
arata fff bine ,atat de bine incat dar inghit in sec.Somon proaspat nu se prea gaseste aici
la 16.02.2010, 14:56
imi place somonul la ne-bu-ni-e.....si mai ales la gratar.....
la 16.02.2010, 14:56
am uitat.....pot?

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking