Somon la gratar cu sos roz

Postat de nadea68 in Somon
2 Ian 2014 | 10717 vizualizari
Somon la gratar cu sos roz

Daca ne-am saturat de carne va poftesc la ceva peste cu un sos foarte gustos.

Ingrediente

  • - 2 felii somon proaspat pentru marinat
  • - 1/2 pahar vin alb
  • - 1 capatana usturoi
  • - zeama de la o lamaie
  • - frunza dafin
  • - sare -piper
  • pentru sos roz
  • -2 linguri maioneza
  • -1 sau 2 lingurite ketchup
  • -zeama de lamaie

Mod de preparare

Incepem cu marinatul pestelui:Intr-o farfurie punem ingredientele :vinul,zeama de lamaie,dafin,sare piper,usturoi taiat marunt.Asezam pestele si lasam la marinat cam 30/40 minute. Intre timp preparam sosul roz. Intr-u bol punem maioneza si ketchup si amestecam,adaugam dupa gust zeama de lamaie. Incalzim gratarul. Scoatem pestele dupa timpul de marinat,il lasam un pic la scurs si-l punem pe gratar,cateva minute pe o parte si cateva minute pe cealalta parte :).

Cand pestele e gata servim cu sosul roz. Sosul roz e folosit la peste si mai ales la creveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar cu sos roz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Somon cu sos de iaurt si menta

Postat de Lia1

Somon cu sos de iaurt si menta

PREPARARE SOMON 1.Se sareaza si se pipereaza dupa gust somonul. 2.Lasam in asteptare pana intocmim marinada. PREPARARE MARINADA 1.Se amesteca intr-un castron 2 linguri suc lamaie+2...

Citeste continuarea

Pasta de somon afumat

Postat de RuxyRux

Pasta de somon afumat

Se prepara atat de simplu: 1. Se curata somonul (sau alt peste afumat) de oase, e preferabil sa faceti acest lucru cu mana, sa va asigurati ca nu scapati oase nedorite. 2. Se fierb ouale, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2014, 17:50
buuuunn
la 02.01.2014, 17:57
la 02.01.2014, 17:58
ce fain arata!
la 02.01.2014, 18:01
hmmm somon, imi place mult, iar sosul e o minune
la 02.01.2014, 18:05
da e foarte gustos si sosul si somonul

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking