Somon la gratar cu sos roz

Postat de nadea68 in Somon
2 Ian 2014 | 10717 vizualizari
Somon la gratar cu sos roz

Daca ne-am saturat de carne va poftesc la ceva peste cu un sos foarte gustos.

Ingrediente

  • - 2 felii somon proaspat pentru marinat
  • - 1/2 pahar vin alb
  • - 1 capatana usturoi
  • - zeama de la o lamaie
  • - frunza dafin
  • - sare -piper
  • pentru sos roz
  • -2 linguri maioneza
  • -1 sau 2 lingurite ketchup
  • -zeama de lamaie

Mod de preparare

Incepem cu marinatul pestelui:Intr-o farfurie punem ingredientele :vinul,zeama de lamaie,dafin,sare piper,usturoi taiat marunt.Asezam pestele si lasam la marinat cam 30/40 minute. Intre timp preparam sosul roz. Intr-u bol punem maioneza si ketchup si amestecam,adaugam dupa gust zeama de lamaie. Incalzim gratarul. Scoatem pestele dupa timpul de marinat,il lasam un pic la scurs si-l punem pe gratar,cateva minute pe o parte si cateva minute pe cealalta parte :).

Cand pestele e gata servim cu sosul roz. Sosul roz e folosit la peste si mai ales la creveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar cu sos roz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute de somon afumat in sos de smantana

Postat de RuxyRux

Chiftelute de somon afumat in sos de smantana

Preparam intai chiftelutele: Tocam la robot somonul, il amestecam cu ceapa razuita sau tocata cum doriti, cu usturoiul zdrobit, cu oul, turmericul, amidonul, pesmetul, berea(cele 3 linguri),...

Citeste continuarea

Somon glazurat la grill

Postat de RuxyRux

Somon glazurat  la grill

Somonul se spala se scurge si se  pune pe el lamaie si putina sare.  Se prepara glazura : se amesteca mustarul, cu o lingurita de zeama de lamaie, cu uleiul de masline, cu putina sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2014, 17:50
buuuunn
la 02.01.2014, 17:57
la 02.01.2014, 17:58
ce fain arata!
la 02.01.2014, 18:01
hmmm somon, imi place mult, iar sosul e o minune
la 02.01.2014, 18:05
da e foarte gustos si sosul si somonul

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking