Somon la tigaie cu legume chinezesti

Postat de andaoana in Somon
5 Feb 2015 | 9299 vizualizari
Somon la tigaie cu legume chinezesti

Somonul este un peste foarte gustos care contine o mare cantitate de acizi grasi Omega 3. Face parte din categoria pestilor grasi alaturi de macrou , hering si sardine. Acest peste isi pastreaza calitatile nutritive chiar daca este crescut in ferme si nu pescuit din apele inghetate ale oceanului . Nu va feriti sa il cumparati , dar aveti grija sa aiba o culoare roz placuta, sa fie lucios, sa aiba un miros placut si de preferinta sa fie cu piele. Pielea contine cea mai mare cantitate de acizi grasi care prin gatire vor trece in carne, si va impiedica carnea sa se desfaca. Ar fi indicat sa consumam doua porti a cate 150 grame pe saptamana de peste , de preferinta peste gras

Ingrediente

  • - 400 gr file de somon
  • - 400 gr legume chinezesti congelate
  • - 1 lingurita ulei susan
  • - 1 lingurita ulei masline
  • - Sare
  • - Piper
  • - 4 rosii cherry
  • - Ghimbir 1 cm

Mod de preparare

Pregatim un wok si o tigaie antiaderenta .

Curatam ghimbiul si il taiem fasii subtiri.

Punem in wok uleiul de masline si cel de susan . Cand este incins adaugam ghimbirul si il lasam sa ii elibereze aroma(1minut). Il scoatem si adaugam legumele chinezesti in wok-ul cu ulei aromat la foc mare. Asezonam cu sare si piper si amestecam. Vor fi gata in cateva minute. Trebuie doar sa se inmoaie putin.

Somonul il spalam in jet de apa rece , si il uscam intr-un prosop de bucatarie curat sau in servetele de bucatarie. Punem sare si piper si il lasam cam 5 minute.

Incingem tigaia si cand este incinsa asezam fileurile de somon cu pielea in jos (se poate unge tigaia cu putin ulei dar nu este obligatoriu). Il lasam sa se prajeasca pana cand se face roz pana la jumate si pielea devine crocanta. Intoarcem somonul si pe cealalata parte si este gata . Cand am intors somonul am adaugat in tigaie 4 bucati de rosii cherii pe care le-am lasat putin la prajit.

Stropiti deasupra cu zeama de lamaie si serviti alaturi de legumele chinezesti .

Un adevarat rasfat .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la tigaie cu legume chinezesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

File de somon cu piure de pastarnac

Postat de AlexTeacher

File de somon cu piure de pastarnac

Taie bucatile de pastarnac si pune-le la fiert in apa cu putina sare; Pune semintele de vanilie la fiert, impreuna cu pastaia; Odata fierte, scurge apa intr-un castron si arunca pastaia de...

Citeste continuarea

Chiftelute de somon afumat

Postat de RuxyRux

Chiftelute de somon afumat

Somonul se curata de oase( cu grija mare), apoi se da prin robot impreuna cu ceapa si usturoiul( eu le-am razuit). Se adauga restul ingredientelor: oul, mustarul, pesmetul, apa, uleiul. Dupa ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2015, 11:54
o bunatate
la 05.02.2015, 11:55
Vaaaai, ce bunatate si ce bine arata!
la 05.02.2015, 11:58
bun bun
la 05.02.2015, 12:04
Dadada,vreau si eu!
la 05.02.2015, 12:07
Bun!!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking