Ingrediente
- 500 gr. capsuni
- 1 albus de ou (optional)
- 500 ml apa
- zahar, dupa gust
Observatie: Aceasta este reteta originala, preluata de la Brandusa Scheaua, dar eu am folosit ce-mi mai ramasese de la prepararea conservelor dulci, si anume:
- - 1 pahar sirop de la dulceata de capsuni
- -1 cana maaare compot de capsuni
Mod de preparare
Se pune apa cu zaharul pe foc si se infierbanta compozitia pana se topeste zaharul. Se lasa la racit. (Eu am amestecat compotul cu siropul si deja am obtinut baza retetei gata racita).
In vasul blenderului se aseaza capsunile spalate si scurse de apa si se mixeaza, pana se obtine un piure fin si parfumat. Intr-un bol incapator se amesteca baza rece de mai sus, piureul de capsuni si albusul de ou batut spuma (rolul sau este de a aera putin compozitia si de ao impiedica sa formeze cristale mari de gheata in congelator).
Dupa omogenizare, se da vasul la congelator cateva ore. Nu mai este nevoie sa amestecati compozitia din 30 in 30 minute (insa, daca nu ati adaugat albusul spuma, atunci aceasta operatiune este necesara).
Se serveste rece, ca atare, sau in combinatie cu sucuri/bauturi reci.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|